Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti

de JustLoveCookin in Fructe de mare, 1 Feb 2011 | 5515 vizualizari

 

Nasi goreng, in Indonezia si Malaezia inseamna orez prajit.Acest deliciu este considerat felul de mancare national al Indoneziei (este mancat chiar si la micul dejun) si mai este renumit si pentru varietatea ingredientelor cu care poate fi preparat,cu orez parboiled,sau cu bob lung,doar cu peste,cu tamarind,etc.Se gaseste si in cele mai luxoase restaurante,insa il veti intalni des si la coltul strazii.Trecand peste detalii,va prezint Nasi goreng !

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez
  • 250 g creveti
  • 250 g pulpe de pui
  • 5 linguri ulei arahide
  • 1 lingura ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita curry
  • 1/2 lingurita fulgi ardei iute
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri sos de soia
  • 150 ml piure de rosii
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti:

Punem la fiert o oala cu apa, in care vom fierbe orezul (eu am avut supa de pui si nu m-am putut abtine sa nu il fierb in ea).Cand apa fierbe,punem orezul si il lasam pt cca 10 minute.Il scoatem,il trecem printr-un jet de apa rece pentru a-l opri din fierbere si il lasam la scurs si la racit.


Tocam fin ceapa,usturoiul si ardeiul iute in caz ca folositi proaspat.Incingem wok-ul,punem cele 5 linguri de ulei de arahide si apoi punem la prajit amestecul de ceapa,usturoi si ardei.


Cand au inceput sa prinda culoare,adaugam carnea de pui taiata cubulete.Frigem cateva minute,apoi adaugam crevetii si mai lasam inca vreo 2 minute.


A venit randul condimentelor: boia de ardei dulce si curry.Punem si piureul de rosii,pe care e bine sa il faceti in casa,razuind cateva rosii carora le-ati indepartat coaja si semintele.


Inainte de areincepe sa fiarba totul,punem cele 2 linguri de sos de soia.Punem orezul in wok si mai lasam cateva minute.


Intr-o tigaie,punem 1 lingura de ulei de masline, iar cand s-a incins, turnam 2 oua batute cu un praf de sare si facem o omleta.Lasam cca un minut pe o parte,iar cand e rumena o intoarcem cu ajutorul unui capac sau a unei palete.O scoatem pe un fund,o lasam sa se racoreasca putin,o rulam si o taiem fasii.


Amestecam fasiile de omleta cu restul ingredientelor din wok si servim imediat.


In retetele de Nasi Goreng nu apare sarea,deoarece sosul de soia ar trebui sa fie sarat, insa eu nu m-am putut abtine sa nu sarez putin carnea si supa in care am fiert orezul.Nu mult,atat cat trebuie.Stiu,nu e sanatoasa insa rezist fara orice,dar nu fara sare in bucate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

bejenariualina 1

04.02.2011, 11:26

exista si mix de condimente gata preparat pentru nasi goreng! http://www.asianhomegourmet-online.ro/gama-de-produse/condimente-indoneziene-65.html sunt super ok, nu mai alerg dupa toate condimentele

elena1988 1

13.02.2011, 18:13

arata foarte bine, o trec la favorite

adry88 1

09.05.2011, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de soia si vin