Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti

de JustLoveCookin in Fructe de mare, 1 Feb 2011 | 8702 vizualizari

 

Nasi goreng, in Indonezia si Malaezia inseamna orez prajit.Acest deliciu este considerat felul de mancare national al Indoneziei (este mancat chiar si la micul dejun) si mai este renumit si pentru varietatea ingredientelor cu care poate fi preparat,cu orez parboiled,sau cu bob lung,doar cu peste,cu tamarind,etc.Se gaseste si in cele mai luxoase restaurante,insa il veti intalni des si la coltul strazii.Trecand peste detalii,va prezint Nasi goreng !

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez
  • 250 g creveti
  • 250 g pulpe de pui
  • 5 linguri ulei arahide
  • 1 lingura ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita curry
  • 1/2 lingurita fulgi ardei iute
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri sos de soia
  • 150 ml piure de rosii
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti:

Punem la fiert o oala cu apa, in care vom fierbe orezul (eu am avut supa de pui si nu m-am putut abtine sa nu il fierb in ea).Cand apa fierbe,punem orezul si il lasam pt  cca 10 minute.Il scoatem,il trecem printr-un jet de apa rece pentru a-l opri din fierbere si il lasam la scurs si la racit.

Tocam fin ceapa,usturoiul si ardeiul iute in caz ca folositi proaspat.Incingem wok-ul,punem cele 5 linguri de ulei de arahide si apoi punem la prajit amestecul de ceapa,usturoi si ardei.

Cand au inceput sa prinda culoare,adaugam carnea de pui taiata cubulete.Frigem cateva minute,apoi adaugam crevetii si mai lasam inca vreo 2 minute.

A venit randul condimentelor: boia de ardei dulce si curry.Punem si piureul de rosii,pe care e bine sa il faceti in casa,razuind cateva rosii carora le-ati indepartat coaja si semintele.

Inainte de areincepe sa fiarba totul,punem cele 2 linguri de sos de soia.Punem orezul in wok si mai lasam cateva minute.

Intr-o tigaie,punem 1 lingura de ulei de masline, iar cand s-a incins, turnam 2 oua batute cu un praf de sare si facem o omleta.Lasam cca un minut pe o parte,iar cand e rumena o intoarcem cu ajutorul unui capac sau a unei palete.O scoatem pe un fund,o lasam sa se racoreasca putin,o rulam si o taiem fasii.

Amestecam fasiile de omleta cu restul ingredientelor din wok si servim imediat.

In retetele de Nasi Goreng nu apare sarea,deoarece sosul de soia ar trebui sa fie sarat, insa eu nu m-am putut abtine sa nu sarez putin carnea si supa in care am fiert orezul.Nu mult,atat cat trebuie.Stiu,nu e sanatoasa insa rezist fara orice,dar nu fara sare in bucate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

bejenariualina 1

04.02.2011, 11:26

exista si mix de condimente gata preparat pentru nasi goreng! http://www.asianhomegourmet-online.ro/gama-de-produse/condimente-indoneziene-65.html sunt super ok, nu mai alerg dupa toate condimentele

elena1988 1

13.02.2011, 18:13

arata foarte bine, o trec la favorite

adry88 1

09.05.2011, 15:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de ceapa cu lamaie