Năsturaşi de ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 21 Dec 2011 | 3277 vizualizari

 

Mi-au placut tare mult.I-am vazut la Laura Adamache(de cate ori deschideam pagina de Bucataras,pofteam la ei) dar si pe multe alte site-uri.Mi s-au parut simpatici si sunt absolut deliciosi.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 70 gr amidon
  • 250 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • Un praf de sare
  • ½ plic praf de copt
  • Zahar brun
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida (sau lapte)
  • Cateva bilute de ciocolata pentru butoniere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Năsturaşi de ciocolată:

Untul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu cacaua,amidonul,praful de copt si sare.Apoi punem amestecul uscat peste crema de unt.


Compozitia se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute.


Din aluat facem bilute,nu foarte mari,apoi le punem pe jumatate in zahar brun.Le facem un guleras de zahar.


Bilutele le punem in tava tapetata cu hartie de copt,lasand o distanta intre ele.Apasam apoi cu degetul pe mijlocul fiecarei bilute,vom face astfel un orificiu pentru ciocolata.Coacem la foc potrivit 10-15 minute.Cand ii scoatem din cuptor sunt moi,asa ca ii mai apasam putin pe mijloc.


Lasam sa se raceasca.Ciocolata o topim e baie de aburi cu frisca lichida.Luam de pe foc si dupa ce a inceput sa se intareasca,umplem orificiile din biscuiti cu crema de ciocolata.Asezam si bilutele de ciocolata si gata treaba.


Pofta buna!!!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Năsturaşi de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

diaconta 1

26.12.2011, 14:51

Mirela foarte buni,adevarat si se potrivesc cu sarbatoarea

mihaelar63 1

23.08.2015, 23:09

Gata , i-am gasit . Nu stiu cum i-am scapat .Sunt la favorite

diaconta 1

24.08.2015, 12:19

Mihaela,chiar se fac usor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata