Naut cu busuioc si salata de iarna

de anisoara in Mancaruri de post, 21 Feb 2010 | 3961 vizualizari

 

Este o mincare sanatoasa si hranitoare pentru zilele de post. Se fierbe o cantitate mai mare de naut care se pastreaza in frigider pina la 5 zile si apoi se poate prepara in mai multe moduri.

 

INGREDIENTE

    • 500 gr de naut 
    • 2 cepe albe mari
    • o capatina de usuturoi mijlocie
    • busuioc uscat
    • sare
    • piper negru aromat in boabe
    • piper negru macinat
    • 100 gr i de ulei
    • 2 frunze de dafin
    • 2-3 linguri de suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut cu busuioc si salata de iarna:

pentru Salata de iarna avem nevoie de legume marinate sau murate.


Modul de preparare :



Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la foc mare. Cind incepe sa fiarba, se scoate toata spuma si se adauga o ceapa intrega, 2-3 catei de usturoi, frunza de dafin, 2-3 linguri de ulei , putina sare , citeva boabe aromate de piper se pune capacul si se fierbe la un foc domol timp de 2 ore. Se fierbe foarte greu . Din cind in cind se curata spuma.


Dupa ce a fiert se inlatura frunza de dafin si ceapa si se scurge apa.

In vasul cu nautul fiert se adauga ceapa prajita rumenita cu uleiul , putin busuioc, piper negru macinat , sucul de lamaie sau otet de masa alb , se amesteca bine si se lasa pe 2 ore la marinat.


Se serveste la masa cu SALATA DE IARNA


Pe un platou se aranjeaza frunzele de salata verde, se adauga legumele marinate sau murate : rosii, gogosari,

ardei, morcov taiate felii si repartizate frumos pe platou. Se adauga ceapa verde tocata marunt . Pe dasupra se toarna ulei de masline sau ulei rafinat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Naut cu busuioc si salata de iarna" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Sylvia 1

21.02.2010, 21:37

Nota maxima , excelenta prezentare

Teo 1

21.02.2010, 22:06

nici prin gand nu mi-a trecut ,o asa reteta!bravo!

anisoara 1

21.02.2010, 22:57

Fetelor va cuprind cu drag si sunt bucuroasa ca va impresionat receta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Falafel