Nebunie cu visine

de cristinne in Prajituri, 21 Iun 2010 | 2227 vizualizari

 

Gustul dulce acrisor al acestei nebunii te va face sa iti mai doresti o portie..si inca..si inca una..si inca una:)

 

INGREDIENTE

  • visine: 500-600 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar: 150gr
  • ulei:150ml
  • oua:6 buc
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 100ml
  • 1lg coaja de lamaie rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nebunie cu visine:

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede) Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca aparatul profesional de facut paine )


Acum sunt 2 variante:


1. Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt. Deasupra se pun visinele curatate in prealabil si scurse.


2. Se aseaza mai intai visinele in tava unsa pe hartia de copt si abia apoi deasupra aluatul . cand se va scoate din cuptor, o intoarceti invers si visinele vor fi deaspura , f frumos. Mie una asa imi place sa fac aceasta prajitura.


Se introduce la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Se tine 10 minute la 220 de grade. Si ultimele 10 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt si se taie cubulete.


Gustul dulce acrisor al acestei prajituri te va face sa iti mai doresti o portie..si inca..si inca una..si inca una:)

 

TIPS-URI

1

- Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca aparatul profesional de facut paine )

2

- Zaharul se adauga abia dupa ce albusurile s-au facut spuma si nu inainte pt ca apoi albusurile tind sa nu se mai inspumeze frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nebunie cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

liana_geicu 1

22.06.2010, 22:34

consuelamocanu2000 1

25.06.2010, 22:10

f foarte buna

epurasha2bb 1

28.07.2010, 14:06

super arata, tare as gusta!si mai ales in decorul din spate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea