Nebunie Dulce

de yogoskitchen in Prajituri, 6 Feb 2012 | 2429 vizualizari

 

O prajitura care te indulceste

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 200 ml de iaurt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 2 fiole esenta de rom
  • 6-7 linguri zahar brun
  • apa
  • toping de ciocolata
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nebunie Dulce:

Dezgheatam foile de placinta dupa care le taiem pe lung.


Intr-un vas mare batem ouale cu zahar; adaugam ulei, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Adaugam esenta de rom si amestecam totul bine. Punem zdrentele foilor de placinta in compozitia obtinuta pana se patrund. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent, dam prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste.


Cat timp este la cuptor preparam siropul de zahar ars: ardem pe foc foarte mic 6-7 linguri de zahar brun si cand incepe sa se caramelizeze adaugam trei pahare mari de apa. Lasam sa se topeasca caramelul si fierbem pana scade putin.



Dupa 40 minute scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul de zahar ars peste.



 

TIPS-URI

1

siropul se va absorbi incet incet pe masura ce il vom turna.

2

topingul este optional :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Nebunie Dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lau 1

07.02.2012, 12:07

bun venit

Angelina_Elena 1

07.02.2012, 15:40

Bine ai venit!delicioasa prajiturica

alinutzika 1

07.02.2012, 22:01

buna buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu aroma de portocale