Nectar de corcoduse galbene

de Toamna07 in Sirop / Compot, 22 Iun 2012 | 11710 vizualizari

 

Mi-a adus tata o galeata de corcoduse, o minunatie de fructe pline de vitamine ; m-am holbat la ele cateva minute si decizia finala a fost sa le transform intr-un delicios nectar pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg corcoduse
  • 2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de corcoduse galbene:

Corcodusele le-am curatat de codite si le-am spalat sub jet de apa. Intr-o oala mare de 10 litri am pus 4 kg. de fructe si 2 kg. zahar. Daca fructele sunt foarte coapte si dulci, mai reduceti din cantitatea de zahar; ale mele au fost mai acrisoare. Am adaugat apa cat sa le acopere si sa treaca putin peste ele.

Se pun la fiert, la foc mic si se lasa pana ce corcodusele se inmoaie foarte bine. Cand sunt gata , adunam fructele cu o paleta , le punem intr-o sita mare si le frecam cu o lingura de lemn pana ce pulpa cade de pe samburi si trece prin sita. Aruncam samburii; pielite, la corcodusele galbene bine fierte, nu mi-au ramas.

Amestecam compozitia groasa cu restul de lichid ramas si turnam in sticle curate cu gura larga. Infiletam capacele bine de tot ( le schimbam pe cele care se dau peste cap). Intr-o oala inalta , cu un prosop pe fund asezam sticlele si turnam apa cat sa le acopere trei sferturi. Le punem pe foc mic la sterilizat timp de 20 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.  Dupa ce oprim focul, lasam sticlele in apa fierbinte pana ce aceasta se raceste complet apoi le scoatem si le punem in camara.

Daca au fost inchise si sterilizate bine, vor rezista fara probleme !

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de corcoduse galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo 1

24.06.2012, 07:40

Delicios

Toamna07 1

25.06.2012, 09:49

Multumesc din suflet !

Angelina_Elena 1

23.08.2012, 21:50

imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nectar de corcoduse