Negresa

de rivka in Prajituri, 12 Sep 2009 | 10034 vizualizari

 

Nu e regina frumusetii totusi ramane o prajitura foarte sexy.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 2 cani mici zahar
  • 6 linguri mari cacao(sau daca cacaoa e de foarte buna calitate doar 4)
  • cca 300 grame margarina
  • 1 cana jumatate(aceeasi folosita pt zahar) faina
  • 1 pachet praf de copt
  • putin otet alimentar pt stins praful de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Zaharul impreuna cu cele 6 linguri pline de cacao, margarina si cam jumatate de cescuta de apa se pun impreuna intr-o oala si pe foc se amesteca sa nu se prinda de fund pana se topeste margarina.


Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu mixerul sau cu telul pana se fac spuma, se dau la frigider.


Se amesteca cu galbenusurile putin din compozitia de cacao+zahar+margarina+apa (ca sa nu se coaca ouale) si se adauga si galbenusurile compozitiei.Se amesteca bine.Din aceasta compozitie se opresc vreo 6-7 linguri intr-un vas separat.


Apoi pe masa de lucru se adauga acestei compozitii cana jumatate de faina, praful de copt stins cu otet, si apoi albusurile batute spuma amestecandu-se cu lingura de lemn de jos in sus.


Se toarna copozitia obtinuta intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptorul incalzit la temperatura medie cca 175 grade.Cand prajitura e aproape gata (eu o incerc cu o andrea sau scobitoare, se inteapa daca iese curata inseamna ca e facuta inauntru) se scoate se adauga restul pastrat(cele 6-7 linguri) se intinde deasupra uniform cu lingura se mai da apoi cca 5 minute la cuptor.


Se scoate se lasa sa se raceasca si se taie.


E ideala langa o cafea dimineata , sau seara langa o cana cu lapte sau de ce nu impachetata frumos si luata cand mergeti in vizita la prieteni.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Bunica 1

13.09.2009, 19:47

Ce frumos ocolesti subiectul care doare cel mai tare! Imi place sa fac dulciuri , dar sa le si mananc. Sa pui la "Negresa" si o cana de nuci !

rivka 1

13.09.2009, 19:51

Bunica daaaa si sa le mananc dar mai incetut asa sa nu ma ingras ca altfel as face si eu tot odata la 2 zile.
Bunica faina ideea cu nucile dar eu nu pot sa mananc nuci mi-e rau tare de la ele., cred ca sunt printre putinele alimente care nu imi plac nici la gust si imi pica foarte rau, prima data cand sunt servita cu o prajitura sau tort intreb: e cu nuca?.

ionix 1

14.09.2009, 17:39

offf, chiar am o pofta nebuna de negresa...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu lamaie confiata