Negresa

de Julia_Snow in Prajituri, 26 Mar 2014 | 9229 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o margarina Unirea
  • 500 g. zahar
  • 250 ml. lapte ( o cana)
  • 200 g. faina
  • 4 oua
  • 5 linguri cacao
  • un praf de copt
  • esenta de rom
  • cateva patratele de ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pune pe foc intr-un vas laptele, margarina, cacaoa si jumatate din zahar.
Se amesteca din cand in cand si se iau de pe foc dupa ce s-au omogenizat bine si s-a topit zaharul.
Din aceasta compozite se scot 15 linguri intr-un alt vas si se lasa deoparte. Compozitia initiala se lasa la racit.
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu zaharul ramas. Galbenusurile se adauga peste compozitia fiarta si racita, amestecand bine pana la incorporarea lor.Tot aici se dauga si praful de copt si esenta de rom (dupa preferinta).
Peste albusurile batute spuma se adauga faina, in ploaie, amestecand usor, iar aceasta compozitie se toarna peste cea de cacao, amestecand la fel, usor.
Compozitia se pune in tava in care s-a pus in prealabil hartie de copt.
Se coace 30 de min. la foc mediu (depinde de cuptor) si se face testul cu scobitoarea pt. a afla daca e coapta. 
Insa nu se deschide cuptorul inainte de 15 min.
Dupa ce o scoatem din cuptor, punem pe foc cele 15 linguri din compozitia initiala, in care adaugam ciocolata si esenta de rom. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnam peste prajitura fierbinte si pesaram si putina nuca de cocos.
Se taie in forma dorita (eu o tai cat este calda, cu diferite forme pt. biscuiti).

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa