Chec cu mere

de ianculubita in Prajituri, 20 Feb 2012 | 3257 vizualizari

 

Acest chec este foarte aromat si nu neaparat se face in forma de guguluf dar eu daca tot le am trebuie sa le folosesc

 

INGREDIENTE

  • 3 cani cu faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 si 1/2 cana cu zahar
  • 1 cana cu ulei
  • 4 oua
  • sucul de la 1portocala
  • 3 mere acrisoare
  • 2 lingurite de scortisoara
  • arome
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Galbenusurile frecate cu jumatate din zahar, ulei cate putin pana rezulta o crema fina, se adauga zeama de portocala si aromele; albusurile batute spuma cu sare si restul de zahar, se adauga la galbenusuri, apoi cu grija faina amestecata cu praful de copt; merele curatate de coaja si seminte, taiate felii subtiri, se tavalesc prin amestecul de scortisoara si 2 linguri de zahar; in tava cu hartie de copt, se pune cu lingura din compozitie deasupra felii de mere, iar aluat, iar mere pana se termina; se da la cuptor la foc potrivit 1h si mai mult, facand testul cu scobitoarea; dupa ce s-a copt se lasa in tava sa se raceasca dupa care se scoate si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

iri_iri 1

20.02.2012, 16:59

asa ceva mananci si nu te mai saturi

ionela2682 1

20.02.2012, 17:23

Eu acum vad ca ai forma ca a mea...frumoasa foc..eu am cam uitat de ea..ia sa scriu reteta ..poate o pun in aplicare!!

mirela0911 1

20.02.2012, 21:04

Vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Chec economic cu mere