Negresa cu branza si cirese

de simona72 in Prajituri, 29 Iun 2015 | 2150 vizualizari

 

De vina e urata aia de Laura:)) si uite asa mi-am satisfacut poftele...Voi sa nu faceti ca si mine. Sa ramaneti la fel de cuminti cum va stiu:P Muah!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru negresa:
  • 150 g unt
  • 4 oua mari
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • 150 ml iaurt de baut
  • 250 faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • pentru crema de branza:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 4 linguri zahar brut
  • 3 oua
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • in plus: 300 gr cirese fara samburi
  • optional pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar brut
  • 100 g smantana grasa
  • cirese intregi
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu branza si cirese:

Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din laptele batut. Mixam usor la inceput, pentru a nu imprastia cu faina, apoi continum sa mixam la viteza mare pana la incorporarea completa. Procedam la fel pana terminam de incorporat ingredientele umede cu cele uscate. La sfarsit adaugam ciocolata topita si mixam pana la incorporare.


Pentru crema de branza:mixam branza de vaci cu zaharul, pana obtinem o crema fina si zaharul s-a topit. Adaugam ouale si vanilia si mixam pana la incorporarea completa.


Pentru asamblare: intr-o tava dreptunghiulara cu inel detasabil punem hartie de copt. Punem pe fundul tavii ceva mai mult(aproximativ 3/4) din aluatul de negresa. Nivelam bine aluatul, batem putin tava de masa, pentru a intra aluatul peste tot, punem peste aluatul de negresa crema de branza, nivelam cu grija sa nu se intrepatrunda prea mult aluatul cu branza, peste branza punem ciresele, iar deasupra punem restul de aluat de negresa. Nivelam cu dosul unei linguri sa distribuim uniform aluatul. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 45-50 minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca mai este necesar mai lasati la cuptor inca 10 minute. Lasati sa se raceasca prajitura complet, portionati si decorati cu moate de frisca. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

simona72 1

30.06.2015, 11:53

Multumesc dragelor!

Andra_Constantinescu 1

30.06.2015, 19:30

Ce bine arata! Delicioasa!

tarasmariana 1

03.07.2015, 22:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura calda( Israel)