Placinta rulada cu branza

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 855 vizualizari

 

 Este o placinta sau rulada cu branza sarata foarte buna. Merita incercata.

 

INGREDIENTE

  •  Aluatul
  • 1 kg faina (ungureasca)
  •  2 linguri pline de unsoare de porc solida
  • 1-2 oua ,
  • drojdie cat o nuca
  •  3-4 linguri otet
  • 1 lingura plina de sare de bucatarie
  • iaurt- cam 500 ml 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rulada cu branza:

Aluatul se face astfel: faina (ungureasca) se freaca cu 2 linguri pline de unsoare de porc solida apoi se adauga ouale , drojdie cat o nuca dizolvata in iaurt +3-4 linguri otet+1 lingura plina de sare de bucatarie.Totul se moaie cu iaurt(cam 500 ml iaurt)


Aluatul obtinut se imparte in doua parti ca doi colaci.Acestia se intind fiecare si se unge fiecare foaie cu unsoare topita si se presara faina.Se ruleaza, se face melc si sepune la rece 10-15 minute.Fiecare melc se intinde din nou si se imparte in doua parti.Deci din 2 melci rezulta 4 melci(mie mi-au iesit 5 din marginile de la fiecare melc care nu a incaput in tava am mai facut inca unul). Umplutura: branza sarata+2-3 cartofi fierti facuti piure+1 ou+marar (daca vrei).Se ruleaza , se aseaza in tava si se unge cu ou si se presara mac,susan sau serazuieste branza sarata.Se da la cuptor cam 45-50 minute.

 

TIPS-URI

1

 Compozitia este pentru o tava mare de aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulada cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

27.10.2016, 09:01

mirela0911 1

01.11.2016, 10:12

Tare bine arată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere