Minipateuri cu mere

de Hutzanca in Prajituri, 2 Oct 2009 | 13378 vizualizari

 

Este un produs de patiserie pe care il fac cu placere acasa

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 4 mere zahar,
  • 2 linguri gris,
  • scortisoara
  • zahar farin
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minipateuri cu mere:

Se cerne faina intr-un castron,se face o adncitura in mijloc in care se pune un praf de sare,uleiul si ouale.Se amesteca bine si se framanta si se dauga apa calduta pana se formeaza un aluat mediu tare Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios si are o suprafata lucioasa si matasoasa.Se bate aluatul pe o suprafata cu faina,pana devine suplu.Se formeaza o bila din aluat,se unge cu ulei si se lasa la rece cel putin 30 minute.Dupa acest timp,se ruleaza aluatul pe o suprafata data cu faina pana ajunge la grosimea de 7-8 mm.Se baga mainile pe sub el cu grija si se intinde pana ajunge foarte subtire.Se taie marginile groase. Merele se dau pe razatoare si se pun la calit cu 3-4 linguri de zahar si o lingura de margarina.Cand merele incep sa fiarba,in zeama lasata se pun 2-3 lingurite cu gris care fac sa se lege umplutura si de ce nu sa fie mai multa.Se adauga scortisoara pisata sau altfel de esenta,dupa gustul fiecaruia. Cand aluatul este bun de prelucrat si merele s-au racit,se intinde pe masa aluatul,se taie in bucati mici pe care le intinzi in mana cat se poate si se pune umplutura modelandu-le sub forma de mini pateuri.Coacem la cuptorul incalzit in prealabil la foc tare ,15 min.Le pudram cu zahar,le asezam frumos pe platou,si...POFTA BUNA!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minipateuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

alba_zori 1

16.07.2012, 16:13

foarte bune,felicitari

alba_zori 1

16.07.2012, 16:21

foarte bune,felicitari

Bya Ralu 1

21.08.2012, 10:55

bune rau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta americana cu mere