Negresa a la Deyutzky

de Panacris in Prajituri, 24 Aug 2014 | 4554 vizualizari

 

Provocarea Philips Multicooker, continuă;) Așa că, de data asta am probat rețeta Andreei, alias deyutzky, http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-glazura-de-ciocolata-58379.html, vă asigur că a avut mare succes, deși e un dulce de post ;) Zmeii, nu au aflat acest aspect încă :D Vedem reacțiile după ce voi posta rețea :)))

 

INGREDIENTE

  • Făină albă de grâu 230 g,
  • Zahăr tos 250 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Pudră de cacao 50 g,
  • Lapte grăsime 1,8 % 430,
  • Ulei de floarea soarelui 40 ml,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Esență de rom 1/2 fiolă,
  • Glazura:
  • Ciocolată cu lapte 100 g,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Decor:
  • Caisă 1 bucată,
  • Frunze de mentă.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa a la Deyutzky:

Făina, praful de copt, pudra de cacao, zahărul tos și zahărul vanilinat se amesetecă într-un vas încăpător. Apoi se adaugă treptat laptele călduț și uleiul și se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele și se va obține un aluat fluid, fără cocoloașe, iar la final se adaugă esența de rom.

Vasul aparatului Multicooker, se tapetează cu hârtie de pergament, apoi se toarnă compoziția de mai sus. Aparatul Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din meniu, programul BAKE, apoi COOKING TIME la 40 de minute, la TEMPERATURA de 180 grade. Se închide capacul se apasă butonul start și vă vedeți de alte treburi!!!

După expirarea timpului de coacere, se scoate prăjitura cu grijă din vas, se întoarce și se introduce din nou în vas, cu partea de sus în jos :D  ;), lăsându-se la copt încă 15 minute la 150 grade. Prăjitura se scoate din vas, se lasă la răcit pe un grilaj.

De data asta compoziția a fost pufoasă și doar ușor umedă.

Între timp se prepară glazura, ciocolata (am avut un Moș Crăciun!), se topește pe baie de abur, adăugăndu-se, doi stropi de ulei de floarea soarelui, amestecându-se continuu până ce se obține un amestec omogen. Glazura obținută se toarnă peste prăjitura porționată, apoi se ornează cu felii subțiri de caise și frunze de mentă proaspătă.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa a la Deyutzky" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuca de cocos