Negresa ciocolatoasa

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 22 Dec 2014 | 10243 vizualizari

 

Preferata mea! Negresa ciocolatoasa!

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 50 gr margarina Rama
  • o cana cu zahar
  • o cana cu faina
  • 200 ml lapte
  • 50 gr cacao neagra
  • 4 oua mari
  • o lingurita cu praf de copt
  • esente de rom/vanilie dupa gust
  • pentru decor: sirop de zahar ars/fulgi de ciocolata/ornamente ciocolatoase
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ciocolatoasa:

Punem laptele la fiert, adaugand zaharul, cacaoa si margarina.

Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, omogenizam compozitia (daca mai este necesar) si o lasam sa se raceasca treptat.

Incorporam galbenusurile, esentele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta, o amestecam usor cu albusurile batute spuma (tare), omogenizand totul.

Turnam compozitia intr-o tava de yena, unsa cu putina margarina.

Se coace la foc potrivit.

Dupa racire, se orneaza dupa plac. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga in compozitie si fructe deshidratate (de exemplu merisoare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa ca la mama acasa