Negresa cu alune

de Steffy in Prajituri, 25 Iul 2012 | 7488 vizualizari

 

Printre preferatele noastre se afla prajitura negresa, pe care o fac si in perioada postului. Acum am facut varianta de dulce si a avut mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 faina
  • 100 g cacao
  • 200 g alune maruntite
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • o esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu alune:

Prepararea prajiturii

Untul se taie cubulete, se pune apoi cacaoa si zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc mic, mestecand continuu pana obtinem o compozitie omogena. Cand da in clocot, dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, adaugam zaharul vanilinat si esenta de rom. Apoi incorporam ouale intregi, unul cate unul, mestecand continuu. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si alunele maruntite. Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu faina. .

Introducem in cuptorul incins si lasam la foc mic aproximativ 40 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca si apoi facem siropul.

Prepararea siropului

Caramelizam zaharul, peste care punem untul si esenta de rom. Turnam peste prajitura si lasam sa se intareasca.

Taiem prajitura a doua zi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mena29 1

25.07.2012, 22:00

Rocsi 1

25.07.2012, 23:53

Negresa e binevenita oricand!

elenros 1

09.12.2013, 15:57

Sigur este foarte gustoasa ,eu am facut insa una mult mai dietetica si va garantez delicioasa.
1/2 cana ulei (eu am folosit de masline)
1/2 cana apa minerala carbogazoasa
1/2 cana faina
3 linguri cacao(eu am pus 2ling de cacao bacio si una normala)
1 cana zahar
2 oua
vanilie ,coaja lamaie,nuci,migdale
1 plic praf de copt,sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pina acesta se topeste ,se adauga uleiul si apa minerala amestecand pana se omogenizeaza bine, apoi se adauga mirodeniile ,faina cacao si praful de copt amestecate si trecute prin sita,la urma albusurile batute spuma, nuci si migdale taiate am pus pe deasupra, se pune in tava tapetata cu hartie de cuptor ,se tine la 170-180° 25-30 min,se face proba cu scobitoarea.
Am pus cand am scos-o din cuptor cocos pe deasupra si gata negressa.
Pofta buna si sa-mi spuneti daca v-a placut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata si caramel