Negresa cu alune

de Steffy in Prajituri, 25 Iul 2012 | 4442 vizualizari

 

Printre preferatele noastre se afla prajitura negresa, pe care o fac si in perioada postului. Acum am facut varianta de dulce si a avut mare succes.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 faina
  • 100 g cacao
  • 200 g alune maruntite
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 esenta rom
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • o esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu alune:

Prepararea prajiturii


Untul se taie cubulete, se pune apoi cacaoa si zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc mic, mestecand continuu pana obtinem o compozitie omogena. Cand da in clocot, dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit, adaugam zaharul vanilinat si esenta de rom. Apoi incorporam ouale intregi, unul cate unul, mestecand continuu. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si alunele maruntite. Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu faina. .


Introducem in cuptorul incins si lasam la foc mic aproximativ 40 minute.


Lasam prajitura sa se raceasca si apoi facem siropul.


Prepararea siropului


Caramelizam zaharul, peste care punem untul si esenta de rom. Turnam peste prajitura si lasam sa se intareasca.


Taiem prajitura a doua zi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mena29 1

25.07.2012, 22:00

Rocsi 1

25.07.2012, 23:53

Negresa e binevenita oricand!

elenros 1

09.12.2013, 15:57

Sigur este foarte gustoasa ,eu am facut insa una mult mai dietetica si va garantez delicioasa.
1/2 cana ulei (eu am folosit de masline)
1/2 cana apa minerala carbogazoasa
1/2 cana faina
3 linguri cacao(eu am pus 2ling de cacao bacio si una normala)
1 cana zahar
2 oua
vanilie ,coaja lamaie,nuci,migdale
1 plic praf de copt,sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pina acesta se topeste ,se adauga uleiul si apa minerala amestecand pana se omogenizeaza bine, apoi se adauga mirodeniile ,faina cacao si praful de copt amestecate si trecute prin sita,la urma albusurile batute spuma, nuci si migdale taiate am pus pe deasupra, se pune in tava tapetata cu hartie de cuptor ,se tine la 170-180° 25-30 min,se face proba cu scobitoarea.
Am pus cand am scos-o din cuptor cocos pe deasupra si gata negressa.
Pofta buna si sa-mi spuneti daca v-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34