Negresa cu bezea

de ionela2682 in Prajituri, 5 Iun 2011 | 52008 vizualizari

 

De obicei aceasta prajitura ( preferata mea....)o fac fara glazura dar de data aceasta fiind comanda speciala am facut...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar ( mege si 200)
  • Glazura...optional
  • 2-3 lg zahar+1 lg apa
  • 100 g unt
  • 2 -3 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea:

Blatul:


-se mixeaza bin toate ingredientele de mai sus..fara a le pune intr-o ordine anume


-se toarna in tava cu hartie de copt (20/30 cm)


se coace pana trece testul scobitorii


Bezeaua


-peste albusurile spuma tare adaugam zaharul ....mixam pana se topeste complet


-turnam peste blatu bezeaua.o uniformizam si dam la cuptoe pana capata o culoare frumoasa ( de aceea eu nu mai pun de obicei glazura )


Glazura


-zaharul cu apa se pun pe foc..,dupa ce s-au caramelizat se adauga cacaoa si untul se mai tine cateva secunde


-se toarna peste prajitura scoasa calda din cuptor,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

ella49 1

07.06.2011, 21:30

Petro 1

12.07.2012, 23:26

Super buna!!!!!!!!

ellapc99 1

27.03.2014, 14:13

buna vreau sa te intreb si eu ceva bezeaua se pune peste blatul cald?super reteta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bilute de branza si cocos