Negresa cu bezea

de ionela2682 in Prajituri, 5 Iun 2011 | 50601 vizualizari

 

De obicei aceasta prajitura ( preferata mea....)o fac fara glazura dar de data aceasta fiind comanda speciala am facut...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar ( mege si 200)
  • Glazura...optional
  • 2-3 lg zahar+1 lg apa
  • 100 g unt
  • 2 -3 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea:

Blatul:

-se mixeaza bin toate ingredientele de mai sus..fara a le pune intr-o ordine anume

-se toarna in tava cu hartie de copt (20/30 cm)

se coace pana trece testul scobitorii

Bezeaua

-peste albusurile spuma tare adaugam zaharul ....mixam pana se topeste complet

-turnam peste blatu bezeaua.o uniformizam si dam la cuptoe pana capata o culoare frumoasa ( de aceea eu nu mai pun de obicei glazura )

Glazura

-zaharul cu apa se pun pe foc..,dupa ce s-au caramelizat se adauga cacaoa si untul se mai tine cateva secunde

-se toarna peste prajitura scoasa calda din cuptor,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu bezea-0
Negresa cu bezea-1
Negresa cu bezea-2
Negresa cu bezea-3
Negresa cu bezea-4
Negresa cu bezea-5
Negresa cu bezea-6
Negresa cu bezea-7
Negresa cu bezea-8

COMENTARII (33)

ella49

ella49 1

07.06.2011, 21:30

Petro

Petro 1

12.07.2012, 23:26

Super buna!!!!!!!!

ellapc99

ellapc99 1

27.03.2014, 14:13

buna vreau sa te intreb si eu ceva bezeaua se pune peste blatul cald?super reteta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!