Negresa cu bezea

de ionela2682 in Prajituri, 5 Iun 2011 | 54047 vizualizari

 

De obicei aceasta prajitura ( preferata mea....)o fac fara glazura dar de data aceasta fiind comanda speciala am facut...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Bezea
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar ( mege si 200)
  • Glazura...optional
  • 2-3 lg zahar+1 lg apa
  • 100 g unt
  • 2 -3 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu bezea:

Blatul:


-se mixeaza bin toate ingredientele de mai sus..fara a le pune intr-o ordine anume


-se toarna in tava cu hartie de copt (20/30 cm)


se coace pana trece testul scobitorii


Bezeaua


-peste albusurile spuma tare adaugam zaharul ....mixam pana se topeste complet


-turnam peste blatu bezeaua.o uniformizam si dam la cuptoe pana capata o culoare frumoasa ( de aceea eu nu mai pun de obicei glazura )


Glazura


-zaharul cu apa se pun pe foc..,dupa ce s-au caramelizat se adauga cacaoa si untul se mai tine cateva secunde


-se toarna peste prajitura scoasa calda din cuptor,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

ella49 1

07.06.2011, 21:30

Petro 1

12.07.2012, 23:26

Super buna!!!!!!!!

ellapc99 1

27.03.2014, 14:13

buna vreau sa te intreb si eu ceva bezeaua se pune peste blatul cald?super reteta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de porc

de Ancutsa 5

ieri la 21:20

Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă

de Ancutsa 5

ieri la 21:13

Gem de caise

de Ancutsa 5

ieri la 20:15

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, visine si bezea