Negresa cu cafea

de MonaMimi in Prajituri, 8 Mai 2012 | 2513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 195 g unt
  • 320 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 6 oua
  • 255 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 2 linguri de ness
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • glazura:
  • 50 g unt
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • 6 linguri de lapte
  • 5 linguri de cacao
  • 1 lingura cu varf de ness
  • pentru decor
  • 200 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza, adaugam unul cate unul cele 6 oua. Dupa fiecare ou amestecam foarte bine. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si le cernem. O adaugam treptat in crema de unt si amestecam bine. Dizolvam ness-ul in lapte si adaugam in aluat. Amestecam cu grija imediat ce este amestecata bine ne oprim pentru a nu iesi o prajitura gumoasa. Tapetam o tava de 25/30 cm cu hartie de copt, adaugam aluatul in tava si coacem in cuptorul preincalzit 20-25 minute.


Scoatem prajitura si o lasam la racit.


Pregatim glazura asa: intr-o cratita mai mica punem untul cubulete impreuna cu zaharul, laptele, ness-ul si cacaoa. Le topim la fac mic pana ce glazura incepe sa devina putin cremoasa. O luam de pe foc si o lasam la racit pana este putin calduta. Acoperim prajitura cu glazura si lasam la frigider 1 ora. Decoram cu frisca si capsuni (se poate decora si cu alte fructe de sezon).


Este o prajitura foarte gustoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MonaMimi 1

11.05.2012, 17:20

ionela2682 eu asa am masurat, masuri luate dintr-o carte de bucate cand raman in pana de cantar folosesc aceste masuri cu lingura

ionela2682 1

12.05.2012, 09:56

NU am spus cu suparare fiecare procedeaza cum stie mai bine ....te pup..o zi frumoasa...

MonaMimi 1

12.05.2012, 16:53

si eu te pup nu sunt suparata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa (No. 400)