Negresa cu cafea

de adriana65 in Prajituri, 27 Mar 2014 | 6722 vizualizari

 

Textura acestei prăjituri este minunată: umedă la interior, dulce atât cât trebuie şi cu o notă finală de aromă de cafea ce desăvîrşeşte gustul acestei prăjituri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 4 ouă
  • - 300 g zahăr tos
  • - 375 g făină
  • - 200 ml ulei
  • - 300 ml lapte
  • - 4 linguri cacao
  • - 1 linguriţă praf de copt
  • - 1 linguriţă extract de vanilie (opţional)
  • Ingrediente pentru sosul de cafea:
  • - 400 ml lapte
  • - 175 g zahăr tos
  • - 2 linguri cacaco
  • - 50 ml cafea turcească foarte concentrată
  • - 20 g unt

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C.



In vasul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle întregi cu zahărul până devin spumoase. Se coboară viteza mixerului la o treaptă inferioară şi se adaugă jumătate din cantitatea de lapte şi ulei.



Făina se amestecă cu cacaco şi praful de copt. Jumătate se adaugă în vasul mixerului.Se pune restul de lapte şi ulei apoi amestecul de făină cu cacaco. Se pune şi extractul de vanilie, se omogenizează .



Aluatul se pune într-o tavă de 26/25 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 35 de minute (pentru siguranţă faceţi proba cu scobitoarea).



Intre timp se prepară sosul: toate ingredientele se pun într-o crăticioară cu fund dublu şi se fierb la foc mic 10 minute. Se răcoreşte puţin apoi se repartizează încet, lingură cu lingură, pe suprafaţa prăjiturii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

03.06.2014, 00:18

Miriam...prajitura are in total 475 gr de zahar si tu spui ca nu e dulce? Cred ca sigur glumesti si oare ce te-a retinut sa nu ii adaugi dupa gustul tau ce preferi; nuci, stafide etc...glazura pare intr-adevar destul de lichida avand in vedere ca vorbim de 400 ml lapte dar dupa cum scrie si in titlu nu este practic o glazura ci un sos eu cred ca e buna prajitura

adriana65 1

03.06.2014, 18:08

Miriam,imi pare foarte rau ca nu ti-a placut prajitura. Prajitura aceasta este fara nuci, stafide, ciocolata. Asa este reteta. Glazura nu este glazura ci este un sos mai gros de cafea, asa cum se vede din poze si asa cum am precizat in continutul prajiturii.

tarasmariana 1

23.06.2014, 06:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata