Negresa cu crema de branza

de Sabina in Prajituri, 21 Sep 2009 | 8197 vizualizari

 

David Lebovitz a fost sursa de inspiratie pentru aceasta reteta. Am plecat de la reteta lui si e de la sine inteles ca socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa si asa ca am facut mici modificari pentru a adapta reteta la ingredientele mele.

 

INGREDIENTE

  • 85 grame unt la temperatura camerei
  • o ciocolata amaruie (eu am ales Milka)
  • 130 grame zahar
  • 2 oua mari
  • 70 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • cateva nuci
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
pentru crema de branza:
  • 200 grame crema de branza
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza:

Intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul, esenta de vanilie si zaharul, adaugand un praf de sare. Luam de pe foc si amestecam continuu pana se racoreste si incorporam pe rand cele doua oua. Separat amestecam ingredientele uscate: faina, nucile, cacao si praf de copt si le adaugam la compozitia initiala. Apoi pregatim crema de branza: omogenizam bine bine toate ingredientele.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam prima compozitie si apoi deasupra punem crema de branza pe care o modelam la suprafata prajiturii cu ajutorul unui cutit. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem aproximativ 30 de minute (verificam cu ajutorul unei scobitori). Lasam sa se raceasca si apoi taiem. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

adry88 1

20.05.2011, 12:00

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:39

sylvya 1

24.04.2014, 12:21

Si eu am facut prajitura asta numai ca in crema de branza am pus budinca de vanilie.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Creme-Ole