Negresa cu crema de branza si merisoare

de Moni_alex in Dulciuri, 30 Oct 2015 | 495 vizualizari

 

O negresa cremoasa si cu un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua intregi
  • 400 g zahar tos
  • un varf de cutit de sare
  • 375 g unt cu min 80% grasime
  • 300 g ciocolata amaruie (min 40% cacao)
  • 300 g faina alba
  • 250 g nuci taiate bucati mai mari
  • Pentru crema
  • 300 g crema de branza natur (am luat Cavabel din Lidl)
  • 60 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • extract de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilinat
  • Pentru ornare
  • 50 g ciocolata amaruie sau neagra topita
  • 50 g merisoare confiate
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza si merisoare:


Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic de tot sau pe baie de aburi si se amesteca bine pana se topesc si amestecul devine lucios si omogen.se da la o parte si se lasa sa se raceasca putin.


Intre timp se sparg ouale intregi si se bat bine cu mixerul, se adauga praful de sare si zaharul tos si se bate in continuare pana compozitia s-a deschis la culoare si a crescut in volum. Apoi se toarna in fir subtire amestecul cald de unt si ciocolata topita si se mixeaza in continuare pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga nucile si se mixeaza la viteza mica apoi se adauga faina cernuta si se amesteca usor pana se obtine un aluat neted si fluid.


Se tapeteaza o tava cu dimensiuni 20/30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea (trebuie o tava cu peretii inalti deoarece negresa va creste la copt)


Se pune negresa la cuptorul incins la 180 C pentru 35-40 de minute. Se lasa la racit in tava in care s-a copt (este extrem de frageda si se poate rupe).


Pentru crema se pune in bolul mixerului crema de branza impreuna cu untul moale, zaharul pudra si extractul de vanilie si se amesteca bine pana iese o crema untoasa.


Se pune crema peste blatul racit, si se da la frigider 30 de minute ca sa se intareasca crema apoi se adauga merisoare pe toata suprafata prajiturii.


Intr-un vas mic se topeste ciocolata pe foc mic si se decoreaza prajitura cu ajutorul unei seringi formand suvite de ciocolata.


 

TIPS-URI

1

Daca vreti cantitate mai mica, reduceti la jumatate cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

30.10.2015, 09:51

foarte faina!

mirela0911 1

30.10.2015, 10:06

Delicioasă!

Moni_alex 1

31.10.2015, 19:17

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere