Negresa cu crema de capsuni si vanilie

de Lavinia in Prajituri, 17 Noi 2013 | 2307 vizualizari

 

Si pentru cei care nu tin post am pregatit o prajitura buna,buna :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 125 g zahar alb
  • 125 g zahar brun
  • 5 oua
  • 250 g ciocolata neagra
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 230 g faina
  • 100 g miez de nuca tocat

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 60 ml frisca lichida

Crema 1:

  • 1 plic crema cu gust de capsuni
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida

Crema 2:

  • 1 plic crema cu gust de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de capsuni si vanilie:


Mixeaza ouale cu zaharul alb si zaharul brun pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase. Adauga apoi cacaua si mai mixeaza cateva secunde pana se incorporeaza. Topeste ciocolata cu untul pe baie de abur. Adauga nuca tocata si faina si omogenizeaza. Adauga ouale peste crema de ciocolata amestecand usor cu un tel pana se incorporeaza bine.


Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute(testul scobitorii) Lasa blatul la racit ,indeparteaza marginile si portioneaza-l in bucati potrivite(15-18 bucati)


Glazureaza fiecare prajitura cu ciocolata topita apoi baga-le la frigider pana se intareste glazura.


Pentru crema de capsuni mixeaza laptele cu praful pentru crema apoi adauga treptat frisca lichida si mixeaza pana obtii o crema spumoasa si aerata. La fel procedezi si cu crema de vanilie.


Pe fiecare prajitura spriteaza cate un mot de crema de capsuni si unul de crema de vanilie. Decoreaza cu ciocolata rasa sau dupa preferinte si da prajiturile la rece pana in momentul servirii. Sunt absolut delicioase si cremoase!





Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de capsuni si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

diaconta 1

18.11.2013, 13:57

ce-mi plac mie negresele excelenta

Lavinia 1

18.11.2013, 19:17

Sylvia,multumesc

Lavinia 1

18.11.2013, 19:17

Dia,multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post