Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Oct 2015 | 7571 vizualizari

 

Delicioasaaaaaaaaaaaaaa! Deja s-a dus jumatate de tava...vai! :)))))))

 

INGREDIENTE

Blat negresa cu cacao:

  • 275 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 30 gr cacao
  • 5 oua
  • 3/4 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 80 gr amidon
  • 200 gr zahar
  • vanilie( cat mai multa sau dupa gust)
  • 1 l lapte dulce

Decor:

  • fulgi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata:

Blatul de negresa:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in continuare pe viteza mica si se adauga laptele putin cate putin.

Se unge tava( eu am avut dreptunghiulara ceramica) cu putin unt , se pune blatul la cuptorul incins la 180 de grade si se coace pana trece testul scobitorii, apoi se lasa la racit.

Crema:

Crema de vanilie, este cea de la prajitura " fantana de ciocolata" insa in cantitate dubla...tare mi-a placut...e o nebunie!

Se mixeaza ouale cu zaharul si amidonul, laptele se infierbanta se pune in el vanilia, apoi se toarna peste compozitia de oua. Se aduce inapoi la fierbere si se tine pe foc pana cand se ingroasa, apoi se raceste putin. Se poate turna peste blat putin calduta si se da la rece  minim doua ore. Se presara fulgii de ciocolata deasupra.

E minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

10.10.2015, 13:37

Lilik frumos...iti multumesc si te imbratisez!

Oana 1

12.10.2015, 11:24

Mama, Ruxi, ce bine arata! O trec la favorite!!

RuxyRux 1

12.10.2015, 21:34

Multumesc frumos Oana...a fost tare delicioasa!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu rom si ciocolata