Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Oct 2015 | 3377 vizualizari

 

Delicioasaaaaaaaaaaaaaa! Deja s-a dus jumatate de tava...vai! :)))))))

 

INGREDIENTE

Blat negresa cu cacao:

  • 275 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 30 gr cacao
  • 5 oua
  • 3/4 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 80 gr amidon
  • 200 gr zahar
  • vanilie( cat mai multa sau dupa gust)
  • 1 l lapte dulce

Decor:

  • fulgi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata:

Blatul de negresa:


Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in continuare pe viteza mica si se adauga laptele putin cate putin.


Se unge tava( eu am avut dreptunghiulara ceramica) cu putin unt , se pune blatul la cuptorul incins la 180 de grade si se coace pana trece testul scobitorii, apoi se lasa la racit.


Crema:


Crema de vanilie, este cea de la prajitura " fantana de ciocolata" insa in cantitate dubla...tare mi-a placut...e o nebunie!


Se mixeaza ouale cu zaharul si amidonul, laptele se infierbanta se pune in el vanilia, apoi se toarna peste compozitia de oua. Se aduce inapoi la fierbere si se tine pe foc pana cand se ingroasa, apoi se raceste putin. Se poate turna peste blat putin calduta si se da la rece minim doua ore. Se presara fulgii de ciocolata deasupra.


E minunata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

10.10.2015, 13:37

Lilik frumos...iti multumesc si te imbratisez!

Oana 1

12.10.2015, 11:24

Mama, Ruxi, ce bine arata! O trec la favorite!!

RuxyRux 1

12.10.2015, 21:34

Multumesc frumos Oana...a fost tare delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)