Paleuri cu crema de ciocolata

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Mar 2016 | 2876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 300 g făină
  • 1/4 linguriță sare
  • 5 g praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
  • 1 linguriță esență vanilie
  • Cremă:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 200 ml frișcă lichidă
  • Glazură:
  • 100 gr ciocolata
  • 1-2 linguri apă sau lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu crema de ciocolata:

Se freacă untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine pufos. Adăugăm ouăle unul câte unul, apoi gălbenușurile și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm făina cernută cu sare și praful de copt, apoi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Compoziția se pune cu o linguriță sau un poș în grămăjoare mici distanțate unele de altele, într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se coc la 180 grade C pentru 10-15 minute în funcție de cuptor sau până se rumenesc ușor pe margine. Pentru cremă topim ciocolata și se amestecă cu frișca bătută. Se vor umple câte două cu cremă numai după ce s-au răcit. La glazură se poate alterna ciocolată albă cu ciocolată neagră. Se păstrează la rece până la consumare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paleuri cu crema de ciocolata