Paleuri cu crema de ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 5116 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 450 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida

Glazura si decor:

  • 150 gr ciocolata
  • 4-5 linguri lapte
  • jumatati de miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu crema de ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Preparam crema astfel:

-ciocolata se rupe bucati si se aseaza intr-o craticioara. Adaugam frisca lichida, cu focul redus amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit, apoi o punem in frigider pentru cel putin 30 minute. Scoatem crema, o mixam pana devine ferma si o dam din nou la frigider pana coacem fursecurile.

Fursecurile le preparam dupa cum urmeaza:

-untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul,ouale, praful de copt,bicarbonatul stins in zeama de lamaie si zaharul vanilat.Adaugam faina si framantam un aluat ferm,pe care il dam la rece pentru 30 minute. Scoatem aluatul din frigider,intindem o foaie de 1/2cm grosime, decupam cercuri de dimensiunea dorita. Asezam cerculetele de aluat in tavi tapetate cu hartie de copt si le coacem pana devin usor aurii. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Asamblare:

-lipim cate doua fursecuri cu crema din belsug

Glazura:

-topim ciocolata in 4-5 linguri de lapte, apoi glazuram paleurile si decoram cu jumatati de miez de nuca

Lasam sa se intareasca glazura si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

AndrutzaP 1

15.05.2016, 09:53

Delicioase sunt astea facute in casa! Cu alea din comert nu prea ma omor!!!
Bravo

Rocsi 1

15.05.2016, 11:54

Le ador. Sunt prea, prea bune!

mirela0911 1

15.05.2016, 17:36

Si astea sunt tare bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paleuri cu crema de ciocolata