Ingheţată de mentă

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 13 Sep 2012 | 1008 vizualizari

 

O reteta minunata de pe blogul:Bucataria marea aventura
http://truedelights.ro/2012/07/21/inghetata-de-menta/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+truedelights%2FWvdF+%28Bucataria+-+marea+aventura%29
Desi am folosit frunze de menta foarte proaspete si fragede nu mi-a iesit culoarea inghetatei ca cea de pe blog, astfel ca am adaugat cateva picaturi de colorant alimentar verde pentru un plus de aspect.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 60 g zahăr
  • 3 glbenuşuri
  • 1 cană de frunze de mentă spălate
  • cateva picături de colorant alimentar verde(opţional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ingheţată de mentă:

Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă şi se lasă să se infuzeze 30 de minute.


Se strecoară infuzia şi se storc bine frunzele de menta pentru un plus de aroma şi culoare.


Galbenuşurile se mixează cu zahărul pană se obţine o spumă albicioasă.


Se adaugă treptat laptele aromat cu menta şi se pune la foc mic, amestecand incontinuu pană cand se ingroaşă.


Se lasă crema obţinută la răcit,apoi se adaugă frişca lichidă şi se amestecă bine.


Se pune in caserolă la congelator cca 3 ore, amestecand la fiecare 30 de minute compoziţia cu o furculiţă pentru a nu se forma cristale de gheaţă.


Este o ingheţată foarte aromată şi răcoritoare.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ingheţată de mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ANNA_46 1

13.09.2012, 23:11

Mmmm...ce racoros , super arata , neaparat merge la favo

Mihaela11_jo 1

13.09.2012, 23:33

Patricia Iordache 1

06.04.2013, 18:06

O inghetata minunata! O voi prepara zilele acestea, asadar...la favorite cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Îngheţată cu mentă şi ciocolată