Negresa cu crema ganache

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 13 Aug 2011 | 11940 vizualizari

 

Negresa cu crema ganache o prajitura savuroasa pentru cafeluta de dimineata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 170 g ciocolata
  • 170 g unt
  • 200-250 g zahar
  • 3 oua
  • 120 g faina
  • 5 g praf de copt
  •  Crema:
  • 150 g ciocolata
  • 150 g frisca lichida
  •  Décor:
  • Alune
  • Fructe diverse
  • Menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema ganache:

Blat negresa cu crema ganache

Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga amestecul de ciocolata si unt; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia umeda. O tava patrata(24x24 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt  si faina. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute,la foc mare in primele 5-7 minute,apoi la temperatura mica-medie. Se opreste focul si se lasa in cuptor ~10 minutee, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

Crema ganache:

Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se pun pe foc,la foc mic,pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba). Se transfera intr-un bol si se baga la frigider pentru 30-40 minute. Cand este complet ree se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa.

Peste blatul racit se intinde crema si se baga in frigider pentru minim 30 minute, apoi se proportioneaza si se decoreaza.

Negresa cu crema ganache se serveste rece alaturi de o cafeluta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si ciocolata