Negresa cu crema ganache

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 13 Aug 2011 | 6744 vizualizari

 

Negresa cu crema ganache o prajitura savuroasa pentru cafeluta de dimineata

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 170 g ciocolata
  • 170 g unt
  • 200-250 g zahar
  • 3 oua
  • 120 g faina
  • 5 g praf de copt
  •  Crema:
  • 150 g ciocolata
  • 150 g frisca lichida
  •  Décor:
  • Alune
  • Fructe diverse
  • Menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema ganache:

Blat negresa cu crema ganache


Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga amestecul de ciocolata si unt; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia umeda. O tava patrata(24x24 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt si faina. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute,la foc mare in primele 5-7 minute,apoi la temperatura mica-medie. Se opreste focul si se lasa in cuptor ~10 minutee, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.


Crema ganache:


Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se pun pe foc,la foc mic,pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba). Se transfera intr-un bol si se baga la frigider pentru 30-40 minute. Cand este complet ree se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa.


Peste blatul racit se intinde crema si se baga in frigider pentru minim 30 minute, apoi se proportioneaza si se decoreaza.


Negresa cu crema ganache se serveste rece alaturi de o cafeluta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

lilik 1

14.08.2011, 13:52

ioiiii cum arata...

vergi 1

14.08.2011, 17:57

aratoasa si tare buna

alinutzika 1

15.08.2011, 22:49

si mie una

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de ciocolata