Desert minibudinci cu zahar brun

de cristina1985 in Prajituri, 5 Noi 2019 | 1623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos:
  • 150 g zahar brun
  • 75 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru aluat:
  • 140 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 3 oua mari
  • 175 g faina
  • 1/2 lg-ta praf de copt
  • Optional:
  • inghetata/frisca
Portii: 17
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minibudinci cu zahar brun:

Prima data, se face sosul :se pun pe foc zaharul brun si untul, iar cand acesta s-a topit, se adauga frisca lichida si se fierbe 1 minut. Se lasa la racit 30 minute, apoi se toarna in fiecare forma de briosa (cam 1 lingura si jumatate). O sa va ramana sos, dar se pune in frigider, pentru a se intari si puteti sa-l serviti langa budincile, gata coapte.

Aluatul: Untul se topeste impreuna cu zaharul, dar nu mult (doar untul sa fie topit) si se ia de pe foc. Se lasa  la racit, apoi adaugati ouale, faina si praful de copt. Se pune aluat in fiecare forma (cam 1 lg plina in fiecare). De preferat sa aveti forme de silicon, pentru ca altfel se pot lipi.

Se pune tava de briose intr-o alta tava in care ati turnat apa rece. Se introduc in cuptorul incins, la foc mic, timp de 2 ore. Verificati, din cand in cand si adaugati apa, daca este cazul! Se verifica cu scobitoarea.

Cand sunt gata, se lasa la racit, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se pot servi cu inghetata sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minibudinci cu zahar brun" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de biscuiti