Negresa cu gem

de dakris in Prajituri, 24 Feb 2012 | 60132 vizualizari

 

O prajitura simpla, gustoasa si pufoasa care se face rapid... :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300g zahar
  • 400 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 6 linguri gem din orice fruct
  • 500 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic si 1/2 praf de copt
  • esenta rom
  • Decor
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugam laptele, gemul (eu folosesc, de obicei, gem de prune) si uleiul amestecand usor. Incorporam faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom si varsam compozitia obtinuta intr-o tava de cca 30 x 45 in care am asezat anterior hartie pentru copt. Se coace la cuptor la foc mediu cca 30-35 min (facem testul cu scobitoarea).


Imediat ce e scoasa din cuptor prajitura se rade ciocolata alba si se prasara nucile macinate.

 

TIPS-URI

1

Praful de copt se amesteca cu faina, nu este necesar sa fie stins cu zeama de lamaie ori otet.

2

Pentru un plus de savoare, e bine sa fie un pic prajite nucile inainte de a fi maruntite.

3

Se poate servi si ca atare, fara ciocolata ori nuci deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

dakris 1

25.02.2012, 15:49

va multumesc!

lentzuka 1

25.03.2014, 12:14

excelenta!!!!

luizamihaela94 1

20.12.2014, 21:21

Foarte buna si usor de facut! Am pregatit-o si eu astazi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nucă - de post