Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta in Prajituri, 8 Dec 2016 | 5270 vizualizari

 

De departe, cea mai buna negresa pe care am mancat-o. Reteta este a Jamilei Cuisine, o bucatareasa desavarsita, de la care am luat foarte multe retete extraordinare, prajitura este foarte buna si sa nu mai spun cat este de usor de facut , chiar si pentru cel mai slab in ale bucatariei, ce mai, o sa vedeti daca o incercati...
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 200 g zahar brun (eu am folosit alb)
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana dulce pentru gatit (eu am folosit frisca lichida)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de ciocolata:

Am inceput prin a amesteca ingredientele uscate, faina, cacaua, zaharul, zaharul vanilinat, praful de copt, sarea, apoi ingredientele lichide:

Ouale, laptele si untul topit vin amestecate bine cu o furculita intr-un bol, apoi se toarna peste ingredientele uscate amestecate si se amesteca cu o spatula pana devine un aluat omogen.

Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara sau patrata de 20 cm (va iesi inalta prajitura), tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit ptr 45-50 minute la 150 grade C, foc mic.

Dupa cele 50 de minute, se scoate, se face testul scobitorii, desi va fi coapta, si se lasa la racit complet.

Intre timp, se face glazura. Pe baie de aburi, se pune un bol cu frisca lichida si cele 2 tipuri de ciocolata. Se amesteca, apoi se lasa la racit.

Se glazureaza negresa, se mai lasa 10 minute, apoi se poate portiona.

Foarte usor si la fel de bun.

 

TIPS-URI

1

glazura se pune peste prajitura rece, astfel evitand ca glazura sa curga.

2

zaharul brun poate fi inlocuit cu zahar alb.

3

se pot adauga chiar si bucati de nuci in compozitia aluatului.

4

se poate unge cu gem in loc de glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

10.12.2016, 23:17

foarte mult imi plac negresele

Aletta 1

11.12.2016, 10:17

diaconta

Gherca Daniela 1

11.12.2016, 14:40

ce buna este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

ieri la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata