Negresa cu glazura de nuci caramelizate

de merisor in Prajituri, 17 Iun 2014 | 3738 vizualizari

 

Tare mi-a placut cum arata negresa cu glazura de ciocolata, postata de Deyutzky in concurs, asa ca am prestat si eu rapid una la multicooker, dar putin diferita fata de a ei.
Multumesc, Deyu, pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 125 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • putin miez de nuca taiat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru caramel:
  • 2 linguri zahar
  • 75 gr unt
  • 75 gr miez de nuca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de nuci caramelizate:

Mai intai separam albusurile de galbenusuri.


Untul, tinut la temperatura camerei, il mixam impreuna cu o lingura de zahar, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, esenta si omogenizam compozitia rezultata.


Albusurile le mixam cu putina sare, apoi adaugam treptat 4 linguri de zahar, nuca macinata si faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.


Amestecam cele doua compozitii punand cate putin din compozitia cu albusuri in cea cu unt si mixand usor, apoi ungem vasul multicookerului cu putin ulei si punem compozitia in el.


Presaram deasupra si cateva bucati de nuca taiata, apoi introducem vasul in aparat.


Conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 45 de minute, iar temperatura o setam la 150 de grade.


Inchidem capacul si apasam butonul START.


Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, eu am intors prajitura pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos, deoarece deasupra ramane cam necolorata.


Pentru caramel, punem zaharul intr-un vas pe foc moale si amestecam in el pana se dilueaza complet, apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei.


Lasam vasul pe foc, mestecand continuu, pana la topirea integrala a ingredientelor, pentru ca la contactul cu untul, zaharul se va intari pe alocuri.


Apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam miezul de nuca.


Dam vasul la rece pentru cateva minute, nu trebuie racit de tot, apoi intindem caramelul peste prajitura rasturnata pe platou.


Portionam prajitura cand se va intari caramelul complet.


Este foarte delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Dupa expirarea timpului, se va scoate vasul din aparat si se mai lasa prajitura in vas cateva minute, pentru a se raci usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MOKUSKA 1

18.06.2014, 10:03

minunata reteta

merisor 1

18.06.2014, 10:23

tarasmariana 1

18.06.2014, 19:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Negresa insiropata