Pască tradiţională

de ionix in Prajituri, 20 Apr 2010 | 4997 vizualizari

 

e o combinatie intre ce mi-a spus mama si ce mi-a spus matusa-mea :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • O lingura cu unt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa minerala
  • 1 cubulet drojdie proaspata(pt 500 g faina)
  • Doua oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu smantana
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:  
  • 700 g branza dulce
  • 3 linguri cu smantana
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • 100 g stafide
  • O lingura cu gris
  • 4 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru uns:  
  • Doua oua batute cu o lingura cu zahar
  • 4 linguri cu apa amestecate cu 3 linguri cu zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască tradiţională:

Prepararea aluatului:

Mai intai se face maiaua. Drojdia se pune cu putin lapte caldut si cu putin zahar.

Restul de lapte se adauga cu apa minerala si se lasa la fiert.

Cat laptele este fierbinte se pune peste 200 g din faina, asta pt a opari faina un pic, si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase.

Faina se lasa la racit iar dupa ce s-a racit se amesteca cu maiaua.

Se toarna peste restul de faina si se amesteca cu galbenusurile si smantana, trebuie sa fie la temperature camerei.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar iar apoi se amesteca cu restul compozitiei.

Se topeste untul impreuna cu zaharul vanilat si se toarna, cat este cald, peste aluat.

Se framanta bine pana aluatul face basicute iar apoi se da la loc caldut, acoperind vasul cu un prosop, pana creste un pic.

 

Cat timp sta la dospit facem umplutura:

Prepararea umpluturii:

Branza dulce se lasa la scurs de zar, asta daca este zemoasa.

Branza se amesteca bine cu restul ingredientelor, frecand pana cand branza e cremoasa, si la sfarsit de pun stafidele.

 

Dupa ce aluatul nostru a crescut scoatem 1/3 din el si-l facem o forma rotunda, mare cat forma in care asezam pasca.

Din restul de aluat punem putin intr-o parte, pentru cruce.

Pentru impletitura de pe marginea pascai, facem doua rulouri din aluat pe care le impletim. Impletitura o punem pe marginea cratitei  de jur imprejurul ei.

Lasam 5 minute sa creasca un pic si apoi punem umplutura in mijloc.

Facem o cruce pe mijlocul ei.

Deasupra punem cele doua oua batute, atat peste aluat cat si peste umplutura.

Dam la cuptorul bine incins pana se rumeneste, la foc mediu.

Imediat dupa ce scoatem pasca o ungem cu siropul de zahar.

Se mananca de la Paste pana la Inaltare.

 

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pască tradiţională" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Brindusa 1

20.04.2010, 22:59

mai ce frumos ai impletit tu coca. Ti-a iesit minunata. De gust ar fi buna daca i-ai scoate stafidele

susu 1

20.04.2010, 23:03

Frumusica foooooc

ionix 1

21.04.2010, 21:10

multumesc @Brindusa... sunt de acord cu tine nici mie nu-mi plac stafidele dar... sotul le adora

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!