Negresa cu mascarpone

de Valclaudia in Dulciuri, 5 Iul 2015 | 3256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt sau margarina
  • 200 gr. ciocolata neagra
  • 5 oua mari, de casa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr. faina alba
  • (100 gr. zahar pudra cerea reteta dar eu nu am pus zahar, prajitura a fost indulcita doar cu zaharul continut de ciocolata)
  • un praf de sare
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 4-5 linguri lapte
  • 250 gr. mascarpone
  • putin zahar pudra pentru pudrat la final
  • optional,strugurei rosii pentru servit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Topim ciocolata neagra impreuna cu untul/margarina intr-o craticioara la foc mic.

Lasam amestecul la racit, apoi adaugam 4 oua batute ca pentru omleta cu praful de copt, praful de sare, si faina.

Mixam pana obtinem un amestec omogen. Daca doriti sa adaugati cele 100 gr. zahar pudra, acum este momentul...

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul, apoi il nivelam in tava.

Intr-o craticioara topim ciocolata alba in 4-5 linguri de lapte.

Lasam la racorit, apoi adaugam 1 ou si mascarponele, mixam pana obtinem o crema fina.

Crema alba o vom repartiza din loc in loc in amestecul negru care deja se afla in tava.

Dam apoi tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura la racit, o pudram cu zahar, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si migdale