Negresa cu mascarpone

de Valclaudia in Dulciuri, 5 Iul 2015 | 3143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt sau margarina
  • 200 gr. ciocolata neagra
  • 5 oua mari, de casa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr. faina alba
  • (100 gr. zahar pudra cerea reteta dar eu nu am pus zahar, prajitura a fost indulcita doar cu zaharul continut de ciocolata)
  • un praf de sare
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 4-5 linguri lapte
  • 250 gr. mascarpone
  • putin zahar pudra pentru pudrat la final
  • optional,strugurei rosii pentru servit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Topim ciocolata neagra impreuna cu untul/margarina intr-o craticioara la foc mic.

Lasam amestecul la racit, apoi adaugam 4 oua batute ca pentru omleta cu praful de copt, praful de sare, si faina.

Mixam pana obtinem un amestec omogen. Daca doriti sa adaugati cele 100 gr. zahar pudra, acum este momentul...

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul, apoi il nivelam in tava.

Intr-o craticioara topim ciocolata alba in 4-5 linguri de lapte.

Lasam la racorit, apoi adaugam 1 ou si mascarponele, mixam pana obtinem o crema fina.

Crema alba o vom repartiza din loc in loc in amestecul negru care deja se afla in tava.

Dam apoi tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura la racit, o pudram cu zahar, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata cu capsuni (la rece)