Negresa cu mascarpone

de Valclaudia in Dulciuri, 5 Iul 2015 | 981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt sau margarina
  • 200 gr. ciocolata neagra
  • 5 oua mari, de casa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr. faina alba
  • (100 gr. zahar pudra cerea reteta dar eu nu am pus zahar, prajitura a fost indulcita doar cu zaharul continut de ciocolata)
  • un praf de sare
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 4-5 linguri lapte
  • 250 gr. mascarpone
  • putin zahar pudra pentru pudrat la final
  • optional,strugurei rosii pentru servit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Topim ciocolata neagra impreuna cu untul/margarina intr-o craticioara la foc mic.


Lasam amestecul la racit, apoi adaugam 4 oua batute ca pentru omleta cu praful de copt, praful de sare, si faina.


Mixam pana obtinem un amestec omogen. Daca doriti sa adaugati cele 100 gr. zahar pudra, acum este momentul...


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam amestecul, apoi il nivelam in tava.


Intr-o craticioara topim ciocolata alba in 4-5 linguri de lapte.


Lasam la racorit, apoi adaugam 1 ou si mascarponele, mixam pana obtinem o crema fina.


Crema alba o vom repartiza din loc in loc in amestecul negru care deja se afla in tava.


Dam apoi tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam prajitura la racit, o pudram cu zahar, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

05.07.2015, 11:16

Rocsi 1

05.07.2015, 11:33

Suuuper...

-Licurici- 1

05.07.2015, 20:49

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Brownie cu nuci si mere rase