Outele mele de Paste

de susu in Dulciuri, 22 Mar 2016 | 4774 vizualizari

 

Am vazut niste oua tare frumoase facute cu frunzulite in coji de ceapa asa ca o sa va pun si eu cateva poze cu outele mele.

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: Estimare

MOD DE PREPARARE RETETA Outele mele de Paste:

Idei deosebite de vopsit si decorat outele de Paste:

Joc de buline: se folosesc vopsele normale pe oua perfect albe. Inainte de fierbere ouale se degreseaza temeinic prin frecare cu otet. Se fierb si se lasa sa se usuce si sa se racoreasca. Pe fiecare ou se aplica buline de banda adeziva de mare putere (de ex de la plasturi rezistenti la apa). Se plonjeaza apoi ouale in culorile dorite. Se lasa sa se usuce si se indeparteaza plasturii. La final se pot da cu luciu, slanina.

Cu hartie creponata :

Varianta I :

Atentie ca pateaza foarte rau, folosim mai multe straturi de ziare, manusi groase si tava ca sa nu murdarim masa de lucru. Se taie hartia creponata de diverse culori in fasii de 2 cm si se aseaza in mod dezordonat pe folie de aluminiu. Stropim cu ajutorul pensulei hartia cu otet dar nu foarte mult dupa care asezam oul fiert care este foarte fierbinte si strangem folia foarte bine ca sa nu patrunda apa inauntru. Ca sa avem timp sa pregatim fiecare ou trebuie sa avem o oala fierbinte in care sa pastram ouale calde si dupa ce am strans bine folia eventual le mai punem intr-o folie sau punga ca sa nu intre apa si le punem in apa fierbine fara a le fierbe din nou, doar sa stea in apa fierbinte pentru 25 minute sau mai mult pentru o culoare mai intensa dupa care le scoatem si inlaturam folia si hartia. Dupa ce s-au uscat le dam luciu.

Varianta II :

Se degrseaza ouale si se fierb. Se scot, se sterg si se lasa putin la racit. Hartia se taie bucatele mici, se inmoaie fiecare bucatica in putina apa, doar umezita si se pun rand pe rand pe ou pana se acopera cu totul. Se lasa cel putin 5 min si se indeparteaza apoi hartia.

Varianta III :

Se procedeaza ca mai sus doar ca hartia nu se aplica pe ou, se inmoaie in apa, se strange purin, se scurge excesul de apa si se tamponeaza oul, se ia alta culoare si se tamponeaza, va rezulta ca o pictura.

Vezi poze aici:

https://roxanici.wordpress.com/2012/04/13/tehnica-vopsirii-oualelor-cu-hartie-creponata/

Oua marmorate: Fori si frunze uscate de la flori de diverse culori, muscate, trandafir,etc la care se adauga frunze de spanac, loboda, varza rosie proaspete care se taie cu foarfeca in bucatele foarte mici gen confetti. ouale spalate bine , umede se trec prin frunze, se pun in ciorap se strang bine si se fierb in apa cu sare. cand sunt gata se scot si se lasa sa se usuce dupa care se scoate ciorapul si se da luciu.


Alte idei de decor: Craquele: aspectul de crapat artistic se obtine relativ usor, ouale se plonjeaza in vopsea normala (se vor folosi nuante picturale cum sunt portocaliu, auriu, argintiu, bronz, albastru, verde sau violet). Ouale se scot din cuva cu vopsea si imediat se impacheteaza in folie de aluminiu care a fost mototolita intentionat sau se zgarie usor cu o spatula de lemn cat mai haotic apoi se lasa sa se usuce oul si se da cu luciu. Se vor obtine oua cu un aspect foarte pretios care se pun in valoare prin contrast cu oua natur cum sunt cele de prepelita.


Aranjarea servetelelor

http://www.ardei-iute.ro/diverse/impachetat-servetele-colorate-pentru-masa-nunta-botez-festivitati-etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Outele mele de Paste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa