Baked Alaska

de mimmi in Dulciuri, 11 Iul 2011 | 2308 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Inghetata:
  • 3 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • esenta vanilie,
  • Ingrediente blat :
  • 3 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • Pentru insiropat avem nevoie de
  • sirop de trandafiri si putina apa,pe care le amestecam.
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou,
  • 4 linguri zahar.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baked Alaska:

Inghetata:


Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca batuta. Tapetam forma in care va fi pusa inghetata cu folie alimentara si punem la congelator. Dupa 1 ora puteti verifica inghetata,poate face ace de gheata( a mea nu a facut) in acest caz amestecati inghetata.


Lasam peste noapte si a doua zi pregatim blatul. Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Batem albusurile tare,le adaugam peste galbenusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. Amestecam compozitia cu dosul unei linguri si o turnam intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.


Punem inghetata peste blatul(insiropat,in cazul meu cu sirop de trandafiri),le "infasuram" in folie de aluminiu si le dam la congelator pentru cca 1 ora.


Pentru bezea,batem tare albusurile dupa care adaugam zaharul in ploaie,mixand in continuare. Imbracam inghetata in bezea si dam la cuptor 5 minute pana prinde o culoare aurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baked Alaska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mimmi 1

12.07.2011, 10:36

LicutaMarin 1

12.07.2011, 20:10

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea