Baked Alaska

de mimmi in Dulciuri, 11 Iul 2011 | 3264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Inghetata:
  • 3 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • esenta vanilie,
  • Ingrediente blat :
  • 3 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 3 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • Pentru insiropat avem nevoie de
  • sirop de trandafiri si putina apa,pe care le amestecam.
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou,
  • 4 linguri zahar.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baked Alaska:

Inghetata:


Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca batuta. Tapetam forma in care va fi pusa inghetata cu folie alimentara si punem la congelator. Dupa 1 ora puteti verifica inghetata,poate face ace de gheata( a mea nu a facut) in acest caz amestecati inghetata.


Lasam peste noapte si a doua zi pregatim blatul. Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Batem albusurile tare,le adaugam peste galbenusuri impreuna cu faina amestecata cu praful de copt. Amestecam compozitia cu dosul unei linguri si o turnam intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.


Punem inghetata peste blatul(insiropat,in cazul meu cu sirop de trandafiri),le "infasuram" in folie de aluminiu si le dam la congelator pentru cca 1 ora.


Pentru bezea,batem tare albusurile dupa care adaugam zaharul in ploaie,mixand in continuare. Imbracam inghetata in bezea si dam la cuptor 5 minute pana prinde o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baked Alaska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mimmi 1

12.07.2011, 10:36

LicutaMarin 1

12.07.2011, 20:10

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra