Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria)

de Catalina L in Dulciuri, 17 Apr 2018 | 3018 vizualizari

 


Astazi in Siria este zi de sarbatoare nationala. La 17 aprilie 1946, odată cu retragerea trupelor franceze de pe teritoriul țării, a fost dobândită independența.
Astazi au trecut deja 7 ani de la declanşarea conflictului din Siria.
Pe 15 martie 2011, în urma «Primăverii arabe», o serie de mişcări de protest, paşnice, au loc la Damasc şi în provincia siriană. Regimul preşedintelui Bachar al-Assad reprimă cu violenţă manifestaţiile şi denunţă «o rebeliune armată a grupurilor salafiste». Este începutul războiului civil din Siria care, 7 ani mai târziu, s-a soldat déjà cu 350.000 de morţi, sute de mii de răniţi şi milioane de persoane deplasate sau refugiate.
In acest razboi devastator, civilii sunt cei care au platit cel mai greu tribut. Printre victimele razboiului figureaza 106.390 de civili dintre care 19.811 copii, potrivit ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO),. (https://www.rfi.ro/)
Mhallabiyé [المهلبية] este un desert familial de casa foarte popular in Siria. Este simplu, rapid  si practic de facut pentru familiile sarace si numeroase.  Am gasit reteta pe un site sirian Paris-Alep (cuisine syrienne).
Intr-adevar un desert simplu si  fara pretentii care seamana foarte mult cu un desert din Paraguay - Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena).
Lumea este "mica" iar retetele si bucataria sunt universale.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/crema-de-lapte-orientala-mhallabiye.html

 

INGREDIENTE

  • 750 ml de lapte de casa sau bio
  • 60 g de zahar
  • 100 ml de smantana lichida
  • 3 linguri pline de faina de orez (sau 3 linguri de amidon de porumb maïzena)
  • 2 linguri de apa de trandafiri
  • fructe uscate : fistic, nuci, migdale, fructe de padure Goji ...
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria):

Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Puneti deoparte.

Puneti la fiert 500 ml de lapte cu smantana lichida.

Diluati faina de orez in laptele ramas.

Adaugati-o in laptele fierbine si amestecati.

Puneti zaharul si fierbeti la foc mic amestecand in continuu pana cand crema se ingroasa.

Luati de pe foc si adaugati apa de trandafiri.

Traditia siriana este de o lasa sa se prinda un pic pe fundul oalei.

Daca o faceti asa nu va trebuie apa de trandafiri, gustul de ars este suficient si foarte apreciat in Siria. Atentie totusi nu trebuie sa fie arsa tare .

Puneti crema in verine si lasati-o sa se raceasca.

Decorati cu fructe uscate cand este complet racita si dati-o la rece.

Serviti rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine