Negresa cu menta si rubarba

de anca_rm in Prajituri, 22 Iun 2015 | 590 vizualizari

 

Uneori o prajitura simpla si comuna o putem transforma intr-una care sa te faca sa spui wow . Asa s-a intamplat cu negresa mea , pe care am facut-o cu ciocolata mentolata si alaturi de ea am pus rubarba aromata si crema de vanilie .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -5 oua
  • -100 gr cicocolata cu menta
  • -100 gr unt
  • -3 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Pt crema :
  • -3 galbenusuri
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -100 ml frisca
  • -1 pastaie vanilie
  • -3 linguri de zahar
  • Pt rubarba
  • -3 tije de rubarba
  • -0,5 cm ghimbir
  • -2 linguri zahar
  • -1 portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu menta si rubarba:

Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca.


Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam tijele de rubarba ;le taiem cam de 5 cm lungime. Le asezam intr-o tava astfel incat sa nu fie suprapuse. Presaram deasupra zahar, ghimbir taiat marunt sau razuit si sucul de la o portocala.


Pornim cuptorul la 180 grade si cand este cald punem rubarba pentru 10 minute , pana cand se inmoaie .


Luam ciocolata rece, la temperature camerei , si cu mixerul incorporam ouale , amestecand bine dupa fiecare .


Adaugam zaharul, faina si praful de copt .


Omogenizam bine si turnam intr-o tava de 20 x30 pe care am pregatit-o in prealabil. Coacem la 180 grade pana trece testul scobitorii .


Scoatem din cuptor si lasam la racit.


Acum avem rubarba si negresa gata , asa ca vom face o crema de vanilie .


Intr-un vas punem ouale , zaharul si faina si omogenizam. Usor incepem sa adaugam laptele si la final punem pastaia de vanilie taiata in jumate pe lungime .


Punem pe foc si amestecam incontinuu pana se face ca si o smantana mai groasa. Mai puteti adauga zahar , asta daca doriti mai dulce .


Racim rapid , in apa rece si cand este rece adaugam smantana . Batem cu mixerul pana se aereaza putin , va fi usor pufoasa .


Portionati negresa , asezati bucati pe farfurie , peste ea puneti crema aromata si langa bucati de rubarba.



Serviti cu drag .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu menta si rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

merisor 1

22.06.2015, 22:52

Chiar mi-e pofta de-o negresa

Xandrinne 1

23.06.2015, 08:44

simona72 1

23.06.2015, 10:18

Ce combinatie buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!