Negresa cu menta si rubarba

de anca_rm in Prajituri, 22 Iun 2015 | 976 vizualizari

 

Uneori o prajitura simpla si comuna o putem transforma intr-una care sa te faca sa spui wow . Asa s-a intamplat cu negresa mea , pe care am facut-o cu ciocolata mentolata si alaturi de ea am pus rubarba aromata si crema de vanilie .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -5 oua
  • -100 gr cicocolata cu menta
  • -100 gr unt
  • -3 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Pt crema :
  • -3 galbenusuri
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -100 ml frisca
  • -1 pastaie vanilie
  • -3 linguri de zahar
  • Pt rubarba
  • -3 tije de rubarba
  • -0,5 cm ghimbir
  • -2 linguri zahar
  • -1 portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu menta si rubarba:

Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca.


Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam tijele de rubarba ;le taiem cam de 5 cm lungime. Le asezam intr-o tava astfel incat sa nu fie suprapuse. Presaram deasupra zahar, ghimbir taiat marunt sau razuit si sucul de la o portocala.


Pornim cuptorul la 180 grade si cand este cald punem rubarba pentru 10 minute , pana cand se inmoaie .


Luam ciocolata rece, la temperature camerei , si cu mixerul incorporam ouale , amestecand bine dupa fiecare .


Adaugam zaharul, faina si praful de copt .


Omogenizam bine si turnam intr-o tava de 20 x30 pe care am pregatit-o in prealabil. Coacem la 180 grade pana trece testul scobitorii .


Scoatem din cuptor si lasam la racit.


Acum avem rubarba si negresa gata , asa ca vom face o crema de vanilie .


Intr-un vas punem ouale , zaharul si faina si omogenizam. Usor incepem sa adaugam laptele si la final punem pastaia de vanilie taiata in jumate pe lungime .


Punem pe foc si amestecam incontinuu pana se face ca si o smantana mai groasa. Mai puteti adauga zahar , asta daca doriti mai dulce .


Racim rapid , in apa rece si cand este rece adaugam smantana . Batem cu mixerul pana se aereaza putin , va fi usor pufoasa .


Portionati negresa , asezati bucati pe farfurie , peste ea puneti crema aromata si langa bucati de rubarba.



Serviti cu drag .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu menta si rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

merisor 1

22.06.2015, 22:52

Chiar mi-e pofta de-o negresa

Xandrinne 1

23.06.2015, 08:44

simona72 1

23.06.2015, 10:18

Ce combinatie buna!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Desert chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Negrese