Negresa cu nuci si ness

de Dana_Retetegg in Prajituri, 15 Noi 2012 | 7551 vizualizari

 

Este super delicioasa, cremoasa, pufoasa. O prajitura ideala pt orice eveniment, pentru sarbatori sau pur si simplu cand vrem ceva dulce si bun sa ne rasfatam :)

 

INGREDIENTE

  • Unitate de masura este o cana de 200 ml:
  • 2 cani lapte,
  • 3 cani zahar,
  • 2 cani faina,
  • 400 g margarina,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 5 oua,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 300 g nuci macinate (nu foarte fin),
  • un praf de sare,
  • 1 esenta de rom,
  • zahar vanilat,
  • 2 plicuri de ness.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si ness:

Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.


Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot.


Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic.


Cu restul compozitiei am pregatit blatul pentru negresa.


Am adaugat galbenusurile, apoi treptat faina si praful de copt. Am omogenizat bine.


Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat in compozitie, impreuna cu zahar vanilat si esenta de rom.


La final am pus si 250 g nuci macinate.


Am pus aluatul in tava pe hartie de copt. L-am copt la foc mediu aprox. 30 de minute. Il incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.


Intre timp am pus vasul cu acea compozitie oprita pe foc.


Am adaugat o ciocolata cu lapte rupta bucati, plicurile de ness si am lasat pe foc pana s-a topit si s-a omogenizat cu crema. Am tinut glazura la loc cald pana cand blatul a fost gata.


Am lasat 10 minute blatul sa se raceasca, l-am portionat in bucati mici (fara sa-l scot din tava), apoi i-am pus glazura si am presarat deasupra 50 g nuci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dana_Retetegg 1

16.11.2012, 23:19

Sim0na 1

17.11.2012, 00:22

super buna!!!!

Dana_Retetegg 1

17.11.2012, 01:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuca si glazura de ciocolata