Negresa cu nuci si ness

de Dana_Retetegg in Prajituri, 15 Noi 2012 | 6920 vizualizari

 

Este super delicioasa, cremoasa, pufoasa. O prajitura ideala pt orice eveniment, pentru sarbatori sau pur si simplu cand vrem ceva dulce si bun sa ne rasfatam :)

 

INGREDIENTE

  • Unitate de masura este o cana de 200 ml:
  • 2 cani lapte,
  • 3 cani zahar,
  • 2 cani faina,
  • 400 g margarina,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 5 oua,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 300 g nuci macinate (nu foarte fin),
  • un praf de sare,
  • 1 esenta de rom,
  • zahar vanilat,
  • 2 plicuri de ness.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si ness:

Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.


Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot.


Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic.


Cu restul compozitiei am pregatit blatul pentru negresa.


Am adaugat galbenusurile, apoi treptat faina si praful de copt. Am omogenizat bine.


Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat in compozitie, impreuna cu zahar vanilat si esenta de rom.


La final am pus si 250 g nuci macinate.


Am pus aluatul in tava pe hartie de copt. L-am copt la foc mediu aprox. 30 de minute. Il incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.


Intre timp am pus vasul cu acea compozitie oprita pe foc.


Am adaugat o ciocolata cu lapte rupta bucati, plicurile de ness si am lasat pe foc pana s-a topit si s-a omogenizat cu crema. Am tinut glazura la loc cald pana cand blatul a fost gata.


Am lasat 10 minute blatul sa se raceasca, l-am portionat in bucati mici (fara sa-l scot din tava), apoi i-am pus glazura si am presarat deasupra 50 g nuci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dana_Retetegg 1

16.11.2012, 23:19

Sim0na 1

17.11.2012, 00:22

super buna!!!!

Dana_Retetegg 1

17.11.2012, 01:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu visine