Negresa cu visine si ciocolata

de FlaviaD in Prajituri, 10 Aug 2013 | 2768 vizualizari

 

Zilele trecute am dat o raita prin piata si mare mi-a fost mirarea sa constat ca mai erau visine pe tarabe. Dupa ce am facut briose cu visine, prajitura cu visine si tort cu visine nu cu mult timp in urma, mi-am zis ca trebuie neaparat sa incerc sa fac si o negresa cu visine ca altfel n-aveam stare.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina neagra
  • 6 linguri de zahar
  • 1/2 kg de visine
  • 200 g ciocolata amara
  • 1 pliculet praf de copt
  • cacao
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • ulei de susan pentru uns tava
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visine si ciocolata:

Am folosit din nou faina neagra ca asa imi place mie, am pus multa cacao in compozitie si ca sa fie treaba treaba si negresa sa fie negresa am pus si ciocolata amara.


Ma veti scuza ca nu stiu exact sa va spun cata cacao am folosit, am pus dupa ochi, sa fi fost cam doua linguri. Puneti si voi atat cat considerati pentru gusturile voastre.


Mai intai de toate trebuie spus ca am curatat visinele de samburi si le-am lasat intr-un castron. Cat va ocupati de compozitie, numai bine ele isi lasa suc pe care il puteti folosi mai tarziu.


Pentru compozitie am mixat ouale cu zaharul pana s-au facut spuma, am adaugat faina si praf de copt, apoi am pus esenta de rom, scortisoara si cacao pana ce s-a omogenizat totul. La urma am adaugat si visinele curatate de samburi in prealabil cu tot cu zeama ce-si lasasera ele si la final am ras niste ciocolata cu cutitul – unele bucatele au ramas mai mari, altele mai mici, dar nu va speriati ca oricum ciocolata se topeste cat sta negresa noastra la cuptor.


Am turnat intr-o tava rotunda pentru chec cu gaura la mijloc, tava ce fusese unsa cu ulei de susan inainte. Apoi am dat totul la cuptor pret de 20 de minute si gata! Pentru mai multe detalii si poze cu prajitura mea "afro-americana" asa cum a fost botezata de un admirator, va invit pe www.gatituleojoaca.net :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

10.08.2013, 21:24

O combinatie pe gustul meu

Valclaudia 1

10.08.2013, 23:02

MotanLaOale 1

11.08.2013, 10:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Bicolora cu cirese