Negresă cu whisky (de post)

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 22 Ian 2013 | 3232 vizualizari

 

Prăjitura-i făcută la rapid, cantităţile sunt exact măsurate :)), se face uşor... şi-i bună în post.

 

INGREDIENTE

  • 33 lg făină;
  • 20 lg zahăr;
  • 6 lg cacao;
  • 100 g nucă de cocos;
  • 650 mL apă minerală;
  • 200 mL ulei de floarea soarelui;
  • 2 lg bicarbonat de sodiu (stins cu oţet de mere);
  • 3 lg whisky (opţional);
  • 10 mL esenţă de rom;
  • zahăr vanilat pudră;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu whisky (de post):

 

Se separă lichidele de solide. 

1. Făină + bicarbonat de sodiu+ cacao + sare + zahăr + nucă de cocos.

2. Apă minerală + oţet de mere (cam 2 lg) + ulei + whishy + esenţă.

Se împreunează cele două părți și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Se toarnă aluatul în formă şi se coace timp de 35-40 minute, la temperatură mică.

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se servește simlpă, pudrată cu zahăr vanilat sau cu o cupă de sorbet de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu whisky (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 21:54

Sunt zile de post cand e dezlegare la ulei si beutură , in cantitati mici, ce-i drept.. deci ma incadrez in limite.

Sim0na 1

22.01.2013, 22:12

daca-i cu whisky, e cea mai buna!

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 23:12

, asa zic si eu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Iaurt îngheţat cu banane