Negresă cu whisky (de post)

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 22 Ian 2013 | 1457 vizualizari

 

Prăjitura-i făcută la rapid, cantităţile sunt exact măsurate :)), se face uşor... şi-i bună în post.

 

INGREDIENTE

  • 33 lg făină;
  • 20 lg zahăr;
  • 6 lg cacao;
  • 100 g nucă de cocos;
  • 650 mL apă minerală;
  • 200 mL ulei de floarea soarelui;
  • 2 lg bicarbonat de sodiu (stins cu oţet de mere);
  • 3 lg whisky (opţional);
  • 10 mL esenţă de rom;
  • zahăr vanilat pudră;
  • sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu whisky (de post):


Se separă lichidele de solide.


1. Făină + bicarbonat de sodiu+ cacao + sare + zahăr + nucă de cocos.


2. Apă minerală + oţet de mere (cam 2 lg) + ulei + whishy + esenţă.


Se împreunează cele două părți și se amestecă până se omogenizează compoziția.


Se toarnă aluatul în formă şi se coace timp de 35-40 minute, la temperatură mică.



Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Se servește simlpă, pudrată cu zahăr vanilat sau cu o cupă de sorbet de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu whisky (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 21:54

Sunt zile de post cand e dezlegare la ulei si beutură , in cantitati mici, ce-i drept.. deci ma incadrez in limite.

Sim0na 1

22.01.2013, 22:12

daca-i cu whisky, e cea mai buna!

DinDragostePentruGatit 1

22.01.2013, 23:12

, asa zic si eu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu cirese