Cozonac - baigli

de alinutzika in Dulciuri, 31 Mar 2012 | 3740 vizualizari

 

Daca tot urmeaza in curand Pastele, m-am gandit sa va prezint varianta mea delicioasa de cozonacei, micuti si tare tare gustosi..

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • aproximativ 500 g faina (cata cuprinde)
  • 3 linguri smantana
  • 1 pachet margarina topita
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte praf
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 cub drojdie
  • Umplutura mac:
  • 300 g mac
  • 200 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri dulceata (de care doriti)
  • 1 ou pt uns
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac - baigli:

Se framanta aluatul. Se pune faina si laptele praf intr-un vas, se face in mijloc o gaura cu mana, se adauga laptele cald si apoi drojdia. Se lasa 5 minute sa dospeasca putin, apoi se adauga galbenusurile, margarina topita, smantana, sarea si zaharul. Se framanta pana aluatul se desprinde de pe maini. Daca mai e nevoie, adaugati lapte sau faina, dupa caz.


Lasati la dospit pana isi dubleaza cel putin volumul. Impartiti aluatul in 3 bucati egale; intindeti fiecare bucata pe masa infainata, apoi puneti umplutura de mac (se amesteca toate bine si se intind pe foaia de cozonac). Se ruleaza strans, apoi se pune in tava. Se continua la fel si cu celelalte foi. Se pot umple si cu nuca macinata amestecata cu zahar si albus de ou, sau cu rahat. Eu am facut din fiecare fel.


Se pun unul langa altul in tava. Se ung cu galbenus. Se mai lasa la crescut in tava inca vreo 15-20 de minute, apoii se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Cand prinde sa faca o crusta maroniu inchis deasupra e gata. Eu dupa ce ii scot din cuptor, ii infoliez repede in folie alimentara transparenta. Asa, nu se usuca deloc si devin foarte fragezi. Nu va temeti, nu se umezesc.


Pozele nu sunt grozave pt ca m-am grabit sa tai feliute cand inca cozonacul era fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac - baigli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alinutzika 1

01.04.2012, 21:27

multumesc

RuxyRux 1

01.04.2012, 21:28

Minunat!!!!

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:44

super fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bougatsa