Cozonac - baigli

de alinutzika in Dulciuri, 31 Mar 2012 | 3667 vizualizari

 

Daca tot urmeaza in curand Pastele, m-am gandit sa va prezint varianta mea delicioasa de cozonacei, micuti si tare tare gustosi..

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • aproximativ 500 g faina (cata cuprinde)
  • 3 linguri smantana
  • 1 pachet margarina topita
  • 100 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte praf
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 cub drojdie
  • Umplutura mac:
  • 300 g mac
  • 200 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri dulceata (de care doriti)
  • 1 ou pt uns
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac - baigli:

Se framanta aluatul. Se pune faina si laptele praf intr-un vas, se face in mijloc o gaura cu mana, se adauga laptele cald si apoi drojdia. Se lasa 5 minute sa dospeasca putin, apoi se adauga galbenusurile, margarina topita, smantana, sarea si zaharul. Se framanta pana aluatul se desprinde de pe maini. Daca mai e nevoie, adaugati lapte sau faina, dupa caz.

Lasati la dospit pana isi dubleaza cel putin volumul.  Impartiti aluatul in 3 bucati egale; intindeti fiecare bucata pe masa infainata, apoi puneti umplutura de mac (se amesteca toate bine si se intind pe foaia de cozonac). Se ruleaza strans, apoi se pune in tava. Se continua la fel si cu celelalte foi. Se pot umple si cu nuca macinata amestecata cu zahar si albus de ou, sau cu rahat. Eu am facut din fiecare fel.

Se pun unul langa altul in tava. Se ung cu galbenus. Se mai lasa la crescut in tava inca vreo 15-20 de minute, apoii se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Cand prinde sa faca o crusta maroniu inchis deasupra e gata.  Eu dupa ce ii scot din cuptor, ii infoliez repede in folie alimentara transparenta. Asa, nu se usuca deloc si devin foarte fragezi. Nu va temeti, nu se umezesc.

Pozele nu sunt grozave pt ca m-am grabit sa tai feliute cand inca cozonacul era fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac - baigli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alinutzika 1

01.04.2012, 21:27

multumesc

Rux 1

01.04.2012, 21:28

Minunat!!!!

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:44

super fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene cu ciocolata si portocale

de Criss 6

Madlene cu...

la 14:26

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25