Tarta cu lamaie si bezea

de Lau in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 3517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g branza de vaci sau iaurt gros
  • 5 linguri margarina
  • 1 ou
  • 6 lingurite zahar pudra
  • CREMA DE LAMAIE
  • 2 oua
  • 10 linguri smantana
  • 200 ml apa
  • 5 lingurite zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la 2 lamai
  • 20 g faina
  • BEZEA
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se incorporeaza oul, vanilia, margarina, branza de vaci sau iartul si zaharul. Se modeleaza in forma de bila si se lasa 1 ora la frigider

CREMA-intr-o cratita incalzim apa si adaugam coaja de lamaie

Intr-un castron amestecam faina, 2 oua, zaharul si sucul de la 2 lamai. Varsam continutul in cratita, amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam smantana

Intindem aluatul intr-o forma de tarta si turnam crema in mijlocul tavii si dam 20 minute la cuptorul incalzit

BEZEA-batem albusurile cu sarea,zeama de lamaie si zaharul pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Intindem albusurile spuma pe toata suprafata tartei si mai lasam 10 min la cuptor la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, visine si bezea