Tarta cu lamaie si bezea

de Lau in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 1879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g branza de vaci sau iaurt gros
  • 5 linguri margarina
  • 1 ou
  • 6 lingurite zahar pudra
  • CREMA DE LAMAIE
  • 2 oua
  • 10 linguri smantana
  • 200 ml apa
  • 5 lingurite zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la 2 lamai
  • 20 g faina
  • BEZEA
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie si bezea:

se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se incorporeaza oul, vanilia, margarina, branza de vaci sau iartul si zaharul. Se modeleaza in forma de bila si se lasa 1 ora la frigider


CREMA-intr-o cratita incalzim apa si adaugam coaja de lamaie


Intr-un castron amestecam faina, 2 oua, zaharul si sucul de la 2 lamai. Varsam continutul in cratita, amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam smantana


Intindem aluatul intr-o forma de tarta si turnam crema in mijlocul tavii si dam 20 minute la cuptorul incalzit


BEZEA-batem albusurile cu sarea,zeama de lamaie si zaharul pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Intindem albusurile spuma pe toata suprafata tartei si mai lasam 10 min la cuptor la foc mic

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bucataras Medi 1

20.05.2011, 08:44

racoritoare si buna..............

Lau 1

20.05.2011, 08:50

medi

MIUTA 1

22.05.2011, 18:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Baked Alaska