Negresa de post

de iri_iri in Prajituri, 17 Feb 2017 | 3456 vizualizari

 

Imi cer mii de scuze ca nu am reusit sa fac o poza mai reusita (la capitolul acesta nu stau bine deloc), dar va pot spune cu mâna pe inimă ca prajitura a iesit foarte delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • o cană și jumate de apă
  • o cană și jumate de zahar (am folosit ca si măsură o cană mai mică)
  • o cană de ulei (am folosit ca măsură cana de zahar)
  • 2 căni pline de făină (am folosit ca măsura cana de apă)
  • un pumn de stafide
  • un praf de copt
  • esență de cafea
  • 3 linguri de cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Pentru inceput, punem zahărul și apa pe foc, amestecând cu un tel si lasam pe foc, pana ce apa ajunge la punctul de fierbere și zahărul este topit.

Dam deoparte, iar in acest sirop, se adaugă stafidele si esență de ciocolată. Se știe ca stafidele, daca sunt tinute in apă caldă, se vor umfla.

Se lasa sa se răcească un pic acest sirop (dar nu de tot), după care se adaugă uleiul si apoi făina (care a fost amestecată cu praful de copt). Făina se va adăuga treptat, amestecand cu un tel până la omogenizare, fără sa se formeze cocoloase.

La final, se adaugă cacao. 

Se unge un vas termorezistant sau o tava cu ulei si se tapeteaza cu făină in care se pune compoziția, după care se dă la cuptor pentru 40 de minute.

Se pudreaza cu zahăr sau se face glazura (eu nu am făcut pentru că nu am mai avut cacao).

 

TIPS-URI

1

Se va tăia rece, pentru a nu se incruzi.

2

Se pot adauga si nuci tăiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă cu caramel şi piure de castane