Prajitura Katy

de nadina73 in Prajituri, 12 Aug 2010 | 19213 vizualizari

 

Este dupa reteta unei prietene Claudia pentru care am si facut prajitura ,asa ca sectiune taiata nu am ,poate maine daca vine sa zica verdictul ..................dar cu siguranat este grozava

 

INGREDIENTE

PT 3 FOI:

  • 750 g faina alba
  • 225 g zahar
  • 225g untura porc
  • 5 galbenusuri
  • 1 1 /2 praf de copt
  • 175 ml lapte

CREMA:

  • 1 foaie dintre cele 3 care sau copt se sfarama
  • 250 g biscutiti simpli
  • 3 linguri de cacao
  • 200 ml lapte
  • 4 vanilii
  • 4 linguri de gem de caise
  • 225 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 sticluta esenta rom

GLAZURA:

  • 5 albusuri 
  • 200 zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • decor bombonele,cicololata,,,,,,,,,,,,,,,,
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Pentru 3 foi:


Se amesteca faina cu untura,5 galbenusuri,zaharul ,praful de copt apoi se pune laptele se se framanta bine.


Se coc 3 foi pe dosul tavii.


Pentru a lua foile jos de pe tava mai usor,se trece pe sub foaia coapta un fir de ata si astfel se ia foaia foarte usor jos si nu se rupe.


Foile sant putin mai sensibile,se rup foarte usor


Una dintre cele 3 foi se zdrobeste marunt si se pune in crema


CREMA:


Se amesteca bine foaia zdrobita cu biscutii si acestia zdrobiti bine apoi se pune laptele si vaniliile,


va rezulta o pasta omogena,dupa care se pune gemul de caise ,zaharul,untul si esenta de rom si la final cacao.


Se amesteca bine toate si va rezulta o crema (ca o pasta groasa)


se tine la rece pana termina cu restul de foi pt copt


Glazura:


Se bat bine albusurile ,zaharul si sucul de lamaie pe aburi pana se intareste.


Asamblarea:


Se i- o foaie , se pune crema ,se niveleaza uniform apoi se pune foaia a doua ,iar peste foaie se pun glazura din albus batut


Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

nadina73 1

16.08.2010, 17:52

astept sa pap de la tine atucni o bucata

Criss 1

16.01.2011, 16:15

super mai ales cu stelutele alea.

noiinbucatarie 1

12.12.2016, 21:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu