Negresa de post

de lucy2002 in Prajituri, 15 Apr 2019 | 2848 vizualizari

 

Dupa cum ati vazut reteta, eu am folosit doar gemul de prune ca indulcitor si nu am pus zahar decat la glazura.  Imi place mult cum a iesit negresa, ciocolatoasa destul de dulce, aromata, delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr faina
  • un borcan 720gr gem de prune
  • 300ml cafea + 2 plicuri capucino cu rom
  • 100ml ulei
  • 200ml apa minerala
  • 250 gr de nuca
  • esenta de rom
  • un pliculet praf de copt +1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • doua linguri de zeama de lamaie sau otet
  • un praf de sare
  • 4 linguri cacao
Glazura: 4 linguri apa, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 50gr margarina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post :

Intr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri de cacao,praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie( otet)faina in ploaie si la urma nucile care au fost uscate la cuptor si maruntite.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra presaram o mana de nuci maruntite si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea, daca scobitoarea este curata atunci este gata. Lasam prajitura sa se raceasca, intre timp facem glazura.

Am pus intr-o craticioara zaharul cu apa si cacao la fiert, amestecam bine , dupa ce s-a dizolvat zaharul am adaugat 50 gr de margarina, amestecam si  lasam un pic pe foc sa se lege apoi turnam glazura peste prajitura. O portionam cand este rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca