Negresa de post cu gem

de mihasara in Mancaruri de post, 3 Dec 2014 | 13020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 căni de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 100 ml ulei
  • 400 gr gem
  • 2 linguri de cacao
  • 1cana apă minerală
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • coajă rasă de la o portocală
  • scorţişoară
  • zahăr vanilat.
  • pt. sirop:
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca macinata-pentru ornat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu gem:

Punem apa minerala intr-un vas si adaugam zaharul.

Amestecam pana  se topeste zaharul.

Adaugam pe rand si celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine dupa fiecare in parte.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.

Tinem la cuptor la foc mediu circa 40 de minute.

Punem pe foc ingredientele pentru sirop, iar cand incep sa se lege luam vasul de pe foc .

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care turnam deasupra ei siropul.

Presaram nuca macinata pe toata suprafata prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post