Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata

de Rocsi in Prajituri, 26 Noi 2012 | 7377 vizualizari

 

V-am adus un desert de post.O prajitura gustoasa, pufoasa si aromata...Nici nu zici ca este de post asa buna este...

 

INGREDIENTE

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 375 ml apa minerala
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 240 gr zahar
  • 240 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata:

Intr-un bol punem apa, uleiul , otetul si zaharul. Am mixat la viteza mica pana s-a topit putin zaharul. Faina, cacaoa, budinca de ciocotala le-am trecut prin sita. Le incorporam treptat in bol si avem grija sa nu avem cocoloase. Adaugam praful de sare, bicarbonatul, zaharul pudra cu pastai de vanilie si esenta. La final punem coaja de portocala confiata si amestecam usor cu o lingura pana intreaga compozitie este omogena.

Ungem o tava rotunda cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins.

Reglam o temperatura de 170-180 grade si o lasam la copt cam 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim. Pofta buna!!!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Rocsi 1

28.11.2012, 18:55

Gaby-Gaby

RuxyRux 1

09.12.2012, 00:17

Minunatie...cum sa ratez asa ceva? Pup Rocsicuta scumpa...si noapte frumoasa!

Rocsi 1

09.12.2012, 11:52

Multumesc mult fata draga..Pupicei!!!O duminica frumoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie