Negresa II

de susu in Prajituri, 24 Aug 2011 | 13661 vizualizari

 

O reteta clasica pe care o facea si bunica mea in copilarie

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt (eu nu am avut unt si am folosit margarina)
  • 250 ml lapte
  • 400 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 4 oua mari
  • 120 gr nuci
  • 50 gr cacao
  • Cateva linguri de cognac
  • 1 praf de copt
  • Esente
  • Coaja de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa II:

Nuca se prajeste putin in cuptor pentru a-i da o aroma. ½ din cantitate se macina fin si restul se toaca marunt.


Se fierbe untul impreuna cu zaharul, laptele, cacaoa si esentele. Din aceasta compozitie se opresc 15 linguri. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga treptat faina, galbenusurile, nuca si la sfarsit albusurile spuma. Se coace intr-o tava mai mica ca sa iasa prajitura inalta. Se coace aproximativ 20-30 de minute in functie de cuptor.


Se pun peste prajitura cele 15 linguri oprite si se inchide focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

adry88 1

25.08.2011, 10:10

ce delicios

DIANA B 1

25.08.2011, 18:46

,,Piticaniile" alea sunt pe post de politisti de proximitate ???
Cremoasa negresa , mmmmmmmm

susu 1

26.08.2011, 11:43

Onesta ce simpatica esti, comentariile tale m-au facut sa zambesc de dimineata. Cam asa arata, cred ca pazesc negresele sa nu fie furate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

8943 puncte

Panacris

8790 puncte

Rocsi

6824 puncte

Constelatialeu

4944 puncte

RODIMUR

4470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de naut
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise